Zeci de români, păcăliţi să plătească avansul pentru maşini inexistente. Unii au dat şi 5.000 de euro
Zeci de români au plătit scump naivitatea de a îi da bani pe mână unui necunoscut, care le promitea că le aduce maşini din străinătate. Individul încasa avansul și îi ducea cu vorba pe cei care credeau că au dat lovitura.
Într-un final, oamenii se lăsau păgubași. Doar câţiva au reuşit să-şi recupereze banii, după ce au reclamat înşelăciunea la poliţie.
Individul acuzat de escrocherie are 37 de ani și este din Bușteni. Teoretic, deţine o firmă de transport intern şi extern, iar păgubiții i-au dat între 500 şi 5.000 de euro, fie să le aducă o maşină din străinătate, fie să le găsească el una.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Din acest punct, intra în rol inventivitatea suspectului. Care nici măcar nu părăsea România, spun anchetatorii, invocând diverse motive: s-a defectat platforma, a rămas fără permis, ori nu a găsit pe nimeni la parcul auto din Germania.
Ovidiu Pop, din Oradea, este unul dintre păgubiți.
Ovidiu Pop, păgubit: „N-ar trebui să fim prea creduli, dar am lăsat lucrurile aşa şi din momentul ăla n-am mai văzut nici autoutilitara, nici banii, timp de doi ani şi jumătate”.
Daniel Ghiţă, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia: „Pentru a crea o aură de credibilitate, de seriozitate, inculpatul posta pe diferite platforme de anunţuri, promiţând că efectuează aceste transporturi în baza unor licenţe internaţionale de transport, reuşind astfel să capteze interesul persoanelor”.
Bărbatul a fost trimis de șase ori în judecată pentru această înşelăciune, însă îşi continuă afacerile dubioase.
Practic, spun anchetatorii, din banii plătiţi drept avans de alţi români care vor să le aducă maşini din străinătate, acesta se împacă cu cei păcăliţi mai înainte. Astfel că aceştia îşi retrag plângerea.
Ovidiu Pop, păgubit: „Persoana vătămată sau prejudiciată când vede sau întrevede posibilitatea de a-şi recupera banii sigur că de multe ori merge şi e împăcare şi atuncea omul scapă. Când lucrul ăsta se întâmplă în mod frecvent, de 5-6-7 ori, cum e şi cazul acestui domn, legea n-ar mai trebui să permită aşa ceva. Este o obişnuinţă şi pentru el devine un job de a înşela persoanele”.
Metoda tânărului este deja copiată de un alt bărbat, tot din Buşteni, cercetat în stare de libertate pentru înșelăciune.