Fara coada la Turnul Eiffel si muzee aproape goale. Numarul turistilor din Paris, cu 30% mai mic dupa atentate
Parizienii au transmis lumii ca nu se vor lasa intimidati de atacurile sangeroase de la Paris. Turistii nu sunt insa la fel de linistiti. Principalele obiective si hotelurile din Franta au inceput sa resimta efectele atentatelor din 13 noiembrie.
Numarul rezervarilor si al biletelor vandute a scazut accelerat in ultima saptamana, asa ca guvernul a decis sa ia masuri. Premierul s-a intalnit luni cu reprezentanti din domeniul turismului.
Intr-o zi frumoasa de toamna, la casele de bilete de la Turnul Eiffel nu zaresti coada obisnuita de turisti nerabdatori sa priveasca orasul de la inaltime. La randul lor, Luvrul si Musee d'Orsay spun ca au vandut cu 30 la suta mai putine bilete decat in saptamana dinaintea atentatelor. Iar Centrul Pompidou, ce gazduieste unele dintre cele mai mari colectii de arta moderna si contemporana din lume, a anuntat ca, in ultima saptamana, numarul vizitatorilor s-a injumatatit. Turistii care nu au vrut sa isi anuleze rezervarile au gasit o atmosfera apasatoare
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Barbat: "Ne aflam pe aeroport cand am auzit vestile. Ne-am temut la inceput, insa, mai mult decat atat am fost socati. Nici nu ne-a trecut prin cap sa anulam calatoria."
Barbat: "Ne-am gandit ca este un oras mare, ca politistii vor fi in numar mare de strazi, pentru ca nimic rau sa nu se intample."
Ingrijorat ca situatia va sta si mai rau in saptamanile care vor urma, premierul francez a purtat discutii cu reprezentanti din domeniul turistic: directori de agentii, de hoteluri, restaurante sau companii aeriene.
Manuel Valls, premierul Frantei: "Guvernul a pregatit mai multe masuri de urgenta care sa ajute afacerile, restaurantele, hotelurile, salile de concerte din Paris care se confrunta cu o scadere a activitatii in saptamanile care vor urma."
Parisul s-a confruntat cu o situatie similara la inceputul anului, dupa atacul de la Charlie Hebdo. Numarul turistilor a scazut cu peste 3 procente in lunile care au urmat atentatului, insa situatia s-a redresat pe parcursul verii. La randul lor, economistii spun ca astfel de eveniment traumatizante au in sectorul turistic un efect pe termen scurt.