Zilele Filmului LUX revin la Cluj: dezbateri si proiectii de film cu intrare libera la Cinema Victoria

Ultimul update: Duminica 13 Noiembrie 2016 07:04
Data publicarii: Joi 10 Noiembrie 2016 15:40
Categorie: Ardeal
Zilele Filmului LUX revin la Cluj: dezbateri si proiectii de film cu intrare libera la Cinema Victoria

Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania organizeaza la Cluj-Napoca (Cinema Victoria), in perioada 14-16 noiembrie, Zilele Filmului LUX 2016.

Manifestarea, ajunsa la cea de-a cincea editie in Romania, va prilejui proiectia celor trei filme finaliste in cursa pentru Premiul LUX al Parlamentului European, editia 2016, dezbateri cu spectatori, realizatori de productie cinematografica, regizori, scenaristi, critici de film, jurnalisti specializati si o expozitie de postere ale celor 9 filme castigatoare ale Premiului Lux, incepand cu anul 2007.

Evenimente similare vor avea loc pe parcursul lunii noiembrie si in Bucuresti si Tirgu Mures. La Cluj-Napoca, Zilele Filmului LUX 2016 se vor desfasura la Cinema Victoria, in zilele de 14, 15 si 16 noiembrie, dupa urmatorul program:

Luni, 14 noiembrie

20.00 Proiectie film Ma vie de Courgette (Viata mea de Dovlecel), regia Claude Barras, productie Elvetia-Franta (66 min.)

Marti, 15 noiembrie

20.30 Proiectie film À Peine J’ouvre les Yeux (Cand am deschis ochii), regia Leyla Bouzid, productie Franta – Tunisia – Belgia - Emiratele Arabe Unite (102 min.)
22.20 Dezbatere live cu regizoarea Leyla Bouzid (prin web streaming de la Bruxelles), cu o componenta interactiva pe Twitter

Miercuri, 16 noiembrie

19.30 Proiectie film Toni Erdmann, regia Maren Ade, productie Germania – Austria – Romania (162 min.)
22.15 Dezbatere Premiul LUX pentru film al Parlamentului European: Irina Nistor si invitatii sai in dialog cu publicul – moderator Irina Margareta Nistor. 

Toni Erdmann este o tragi-comedie care analizeaza modul in care cultura corporatista poate distruge relatiile de familie, vietile si fericirea oamenilor. Filmul adreseaza o intrebare profunda: cum putem sa ne pastram umanitatea intr-un climat economic dezumanizat?

À Peine J’ouvre les Yeux (Cand am deschis ochii) ii poarta pe spectatori peste Marea Mediterana, prezentand o tanara generatie prinsa intre disperare si dragostea pentru propria tara.

Ma vie de Courgette (Viata mea de Dovlecel) este un film de animatie (o premiera in acest sens printre finalistele LUX) care descrie realitatea dura dintr-un orfelinat cu un umor delicat si stangaci.

Filmele sunt subtitrate in limba romana. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Initiat in anul 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX pentru film european urmareste stimularea dezbaterilor pe tema valorilor europene si a problemelor sociale actuale si sprijina circulatia filmelor europene. Premiul LUX contribuie, astfel, la imbogatirea patrimoniului cinematografic si cultural al Europei.

Castigatorul Premiului LUX, editia 2016, va fi anuntat in data de 23 noiembrie, la sesiunea plenara a Parlamentului European, la Strasbourg. Mai multe informatii se gasesc pe website-ul proiectului: www.luxprize.eu.

 

Zilele Filmului LUX revin la Cluj: dezbateri si proiectii de film cu intrare libera la Cinema Victoria Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

La Cluj-Napoca incepe azi cel mai mare Street FOOD Festival din Romania

Tot ce trebuie sa stii pentru a te distra la maxim la Electric Castle

Programari exclusiv online pentru inmatricularea provizorie a vehiculelor. Ghiseu distinct numere rosii

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

The Street FOOD Revolution - cel mai mare Street FOOD Festival din Romania ajunge acasa, la Cluj-Napoca

Incepe un weekend plin de muzica buna si relaxare la Cluj. Jazz in the Park propune zeci de concerte in parc

S-a deschis Podul Traian din Cluj-Napoca dupa aproape un an de zile

Apa potabila pentru clujeni pe durata caniculei

Jazz in the Park, ziua 2: Dhafer Youssef la Opera Maghiara, concursul international de, concerte in strada si la Pata Rat

UBB scoate la concurs aproape 2.000 de locuri in extensiile universitare