Teodora Enache si Benny Rietveld Quintet deschid festivalul Jazz in the Park 2016 cu un concert de exceptie

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
Teodora Enache si Benny Rietveld Quintet deschid festivalul Jazz in the Park 2016 cu un concert de exceptie

Festivalul Jazz in the Park se deschide cu un concert sustinut in 27 iunie de Teodora Enache si Benny Rietveld, basistul si directorul muzical al trupei Santana.

Teodora Enache, una dintre vocalistele din prima liga a jazzului romanesc va concerta in deschiderea festivalului Jazz in the Park impreuna cu basistul si directorul muzical al trupei Santana, Benny Rietveld. De 9 ori laureat al premiilor Grammy ca basist, autor de muzica de film si producator muzical, Benny Rietveld va concerta impreuna cu Manu Koch (claviaturi), Allen Won (saxofon), Ren Martin-Doike (viola), Ray Yslas (percutie). Teodora Enache a mai cantat la Jazz in the Park in 2014, iar de atunci a ramas o prietena a festivalului.

Concertul Teodora Enache si Benny Rietveld Quintet va avea loc luni, 27 iunie, in prima zi a festivalului Jazz in the Park, de la ora 20:00 in Curtea Muzeului de Arta din Cluj-Napoca. Acesta va fi singurul concert pe bilete din cadrul festivalului. Biletele pot fi cumparate online din reteaua BiletMaster.ro sau de la agentia de bilete a Teatrului National din Cluj-Napoca si costa 50 de lei in perioada de presale, pana in 23 iunie, iar din 24 iunie pretul biletelor va fi de 70 lei. Biletele sunt disponibile online aici:

http://biletmaster.ro/ron/Event/47003557/Teodora-Enache-&-Benny-Rietveld-Quintett

Muzica clasica are scena ei la Jazz in the Park

In cadrul festivalului Jazz in the Park va fi amplasata o scena dedicata muzicii clasice. Aici vor concerta 5 muzicieni clujeni, fosti colegi de clasa la Liceul de Muzica Sigismund Toduta din Cluj-Napoca, absolventi ai promotiei ‘98-’99.

Este vorba despre pianistul Bogdan Vaida, violonista Ioana Cadar-Freisinger, solista Operei Romane din Cluj-Napoca, mezzosoprana Iulia Merca, pianista Nicoleta Ion (care va concerta impreuna cu fiica ei, Leandra Constantinescu) si tenorul Tiberius Simu, de la Opera Romana din Cluj-Napoca.
Credem foarte mult in valorile locale si ne face deosebita placere sa reunim pe aceeasi scena 5 fosti colegi, prieteni, muzicieni talentati, dupa mai bine de 16 ani de la absolvirea liceului. Pacat ca nu se intampla astfel de actiuni mai des. Repertoriul lor va arata ca muzica clasica este pentru oricine, va fi amuzant, interactiv si integrat in atmosfera relaxanta si prietenoasa de la Jazz in the Park", spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Pianistul clujean Bogdan Vaida este stabilit de peste 15 ani in Freiburg, Germania. Absolvent al Liceului de Muzica Sigismund Toduta din Cluj si apoi al Hochschule für Musik in Freiburg, Bogdan Vaida este unul dintre cei care au inspirat conceptul Jazz in the Park in Cluj si a contribuit la directia in care festivalul s-a extins in anii urmatori. A concertat in 2013 si 2015 la Jazz in the Park si este promotorul si curatorului de muzica clasica din cadrul festivalului.

Ioana Cadar-Freisingier este solista consacrata si muziciana activa in diferite formatii de muzica de camera. Din septembrie 2015, ea conduce Scoala de Muzica din Leer (Germania). Mezzosoprana Iulia Merca este solista a Operei Romane din Cluj-Napoca. Pianista Nicoleta Ion locuieste in Hanovra, Germania. Ea va concerta impreuna cu fiica ei, Leandra Constantinescu, de 9 ani, eleva in cadrul programului de promovare a copiilor supradotati muzical la Academia de Muzica din Hanovra, Germania. Tiberius Simu este tenor si regizor la Opera Romana din Cluj-Napoca. In prezent este Asistent Doctorand la Facultatea de Canto si Artele Spectacolului a acestei institutii.

Ultimele 4 trupe, confirmate la Jazz in the Park

Organizatorii Jazz in the Park anunta si ultimele trupe care au fost cofirmate recent si care vor urca pe scena din Parcul Central. Astfel, este vorba despre AaRON, duo-ul de pop-rock din Franta care se bucura de succes in mai multe tari din Europa si care va concerta in premiera in Romania. Trupa AaRON trebuia sa concerteze la Picnic in the Park, in 14 mai, dar concertul lor a fost reprogramat pentru Jazz in the Park, in urma unor probleme cu zborul spre Cluj. La Jazz in the Park vom mai avea ocazia sa ascultam grupul Neil Cowley Trio, renumit pentru interpretarile live dinamice care capteaza audienta, care vine la Cluj cu un proiect personal al pianistului artistei Adele. Benjamin Kolloch Quartet abordeaza swing, cool jazz si hardbop, in timp ce Susan & Martin Weinert vin cu influente jazz-funk-rock-electric, dar si cu balade emotionante.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO