Sute de oameni au renuntat la haine si au urmarit un film in mod inedit. Surpriza festivalului TIFF din Cluj

Ultima actualizare: 05-06-2015 06:52

Spectacol inedit la Festivalul International de Film Transilvania, care are loc in aceste zile la Cluj.

Sute de oameni au asistat la o proiectie in ...costume de baie, relaxati, intr-o piscina. Doua ore n-au iesit din apa, timp in care au vazut 31 de pelicule despre febra fotbalului.

In costum de baie si plutind in voie intr-un bazin imens, asa s-au uitat la film aproximativ 250 de oameni. Au fost invitati aseara la proiectia "Short Plays" cu un nou concept: cinepiscina.

Cristian Hordila, managerul festivalului: "Ideea ne-a venit inspirandu-ne de la alte festivaluri, care au incercat conceptul acesta si a prins foarte bine. Unii dintre cei care ii vedeti in spatele meu au venit de la 7 ca sa se incalzeasca, sa se acomodeze cu apa."

Dupa scurtul antrenament in bazin, spectatorii au ramas in aceeasi atmosfera: a sportului. Filmul "Short Plays" a prezentat 31 povesti despre febra fotbalului, un colaj despre acest fenomen regizat de tot atatia actori.

"A fost o provocare pentru mine, nu am vazut niciodata un film dintr-un bazin de inot. Deja am facut o mica incalzire.", a spus un spectator.

In acelasi timp, alti iubitori de film si sport au ales sa urmareasca documentarul despre celebrul fotbalist Messi in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

De altfel, Clujul s-a transformat, in aceasta perioada intr-o adevarata citadela a filmelor la care asista sute de turisti, multi dintre ei straini. In cele 5 zile de festival s-au vandut peste 33 de mii de bilete, cu 50 la suta mai multe decat anul trecut.

Dupa un weekend cu sali pline si o deschidere cu peste 2.500 de spectatori, Festivalul International de Film Transilvania continua cu un program incarcat. In fiecare zi ruleaza peste 25 de filme.

In aceasta seara, organizatorii au pregatit o surpriza: filmul "Comoara", regizat de Corneliu Porumboiu si premiat recent la Cannes. El va fi proiectat intr-un parc de sculpturi de fan, la Vlaha, in apropierea Clujului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO