Sase femei s-au imbolnavit de meningita dupa ce au fost operate la Spitalul Judetean din Zalau

Ultima actualizare: 28-09-2012 23:26

Cele sase femei s-au prezentat la spital cu simptome de meningita. Numitorul comun - toate au fost operate recent in blocul operator al sectiei de obstetrica ginecologie si au revenit la cateva zile dupa externare, plangandu-se ca se simt rau.

Cinci dintre femei au adus pe lume copii, iar alta a suferit o interventie chirurgicala de alta natura in blocul operator al spitalului. Din primele cercetari, se pare ca in sectia respectiva exista un virus care transmite meningita, iar dezinfectia s-a facut superficial. Femeile au revenit la spital cu greata, dureri atroce de cap, iar doua dintre ele au ramas internate la Zalau si una a fost trimisa la Clinica de Boli Infectioase din Cluj.

Doua anchete, una a conducerii spitalului, iar alta a Directiei de Sanatate Publica Salaj, urmeaza sa stabileasca exact cum a fost posibila infestarea pacientelor.

S-au dat deja si primele sanctiuni: personalul care raspunde de blocul operator a fost amendat cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, iar sala de operatii ramane deocamdata inchisa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO