Primul cosmonaut roman primeste titlul de Doctor Honoris Causa la UBB

25-11-2014 16:30


Primul cosmonaut roman primeste titlul de Doctor Honoris Causa la UBB

Dumitru Dorin Prunariu, primul si singurul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic va primi miercuri, 26 noiembrie, titlul Doctor Honoris Causa la Universitatea Babes-Bolyai.

Universitatea Babes-Bolyai organizeaza miercuri, 26 noiembrie 2014, de la ora 11:00, in Aula Magna, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa, d-lui prof. univ. dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Romane.

Titlul va fi acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Stiinta si Ingineria Mediului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, iar Laudatio va fi prezentata de prof. univ. dr. Alexandru Ozunu.

D-lui Dr. Ing. Dumitru-Dorin Prunariu, ii va fi acordat titlul Doctor Honoris Causa la UBB, pentru implicarea in organizatii nationale si internationale, invitat permanent in cadrul celor mai importante manifestari internationale care militeaza la nivel mondial pentru utilizarea pasnica a spatiului extraterestru.

Domnul Dumitru-Dorin Prunariu s-a remarcat prin activitatea stiintifica si manageriala in acest domeniu, iar gratie Domniei Sale, Romania a devenit mai cunoscuta in lume si parte a unor organisme de decizie in domeniu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO