Patru tineri, retinuti de politie in cazul uciderii taximetristului din Sibiu

Ultima actualizare: 24-02-2013 07:12

Cei patru suspecti banuiti ca l-au ucis pe taximetristul din Cisnadie au fost prinsi aseara de politisti, si retinuti, la cinci zile de la descoperirea crimei.

Tinerii sunt din Fagaras, iar in noaptea de Sfantul Valentin au petrecut in Sibiu. Dupa ce au ramas fara bani, au vrut sa ajunga acasa cu un taxi, dar au sfarsit prin a-l omori pe sofer. Doi dintre tinerii acuzati sunt minori.

Dupa audieri si dupa ce au analizat probele, anchetatorii au refacut filmul crimei. Se pare ca tinerii au plecat sa se distreze, la Sibiu, si cand au ramas fara bani s-au gandit sa se intoarca acasa, in Fagaras.

Dupa ce l-au ucis pe barbatul de 63 de ani, l-au bagat in portbagaj si si-au continuat drumul, pana cand au ramas cu masina blocata in noroi. Apoi i-au luat banii - 170 de lei - si telefonul mobil si au fugit.

Taximetristul a fost inmormantat ieri la Cisnadie. Sute de oameni au venit sa-l conduca pe ultimul drum, iar 200 de taxiuri s-au alaturat cortegiului funerar.

Cei patru suspecti - de 26, 19, 17 si 16 ani - au fost audiati aseara, iar trei dintre ei au fost retinuti pentru 24 de ore.

Cel mai tanar dintre ei - care a implinit 16 ani la trei zile dupa comiterea faptei - a fost internat in spital, in vederea efectuarii unei expertize psihiatrice.

Din declaratiile suspectilor, se pare ca taximetristul era inca in viata in momentul in care a fost bagat in portbagajul masinii. Cu toate acestea, ei nu s-au sinchisit sa sune dupa ajutor si l-au abandonat in apropierea unui camp. Barbatul a murit prin asfixiere, dupa cateva ore de la atac.

Cei patru tineri erau sub influenta alcoolului, atunci cand l-au atacat pe barbat.

Suspectii risca sa stea pana la 25 de ani dupa gratii, pentru omor calificat si deosebit de grav, si talharie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO