Opera Aperta! Magia lirica revine in aer liber, alaturi de o distributie internationala in Piata Unirii din Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 02-07-2016 00:00
Opera Aperta! Magia lirica revine in aer liber, alaturi de o distributie internationala in Piata Unirii din Cluj-Napoca

Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca in parteneriat cu Asociatia Culturala Pro Transilvania invita clujenii la spectaculoasa incheiere a Stagiunii 2015-2016, in aer liber. Opera coboara din nou in strada.

Clujenii sunt asteptati la o sarbatoare lirica cum doar o data in stagiune se implineste, sub vraja unor spectacole de exceptie si a unei distributii de artisti internationali.

Cortina va glisa inca o data sub clarul de luna al Pietei Unirii, pe 2 si 3 iulie 2016, incepand cu ora 21:30, pentru a dezvalui doua super-productii, prezentate in premiera nationala in aer liber: ”NABUCCO”, opera legendara a lui Giuseppe Verdi si ”LA NEGRA NOCHE”, Concertul de muzica spaniola, parfumat cu verva si romantism.

Teatrul liric din Cluj continua trilogia spectacolelor-eveniment OPERA APERTA 2016, inceputa cu magnificul ”Lacul Lebedelor”, prezentat in premiera pe Lacul Chios din Cluj, pe data de 11 iunie, incununand editia acestui an cu doua ocazii lirice la fel de stralucitoare. Spectacolul de opera ”Nabucco”, de G. Verdi (pus in scena Sambata, 2 iulie) si Concertul de muzica spaniola ”La Negra Noche” (Duminica, 3 iulie) vor aduce pe inedita scena clujeana distributii de exceptie, formate din artisti consacrati ai teatrului liric clujean, acompaniati de invitati speciali de renume international: soprana de origine sarba Dragana Radaković, baritonul mexican Carlos Almaguer, Szabó Balint, si dirijorul italian David Crescenzi.

Evenimentele desfasurate sub privirile a mii de spectatori vor impresiona printr-o ampla desfasurare de forte ce implica orchestra completa, corul, solisti ai teatrului liric clujean si invitati speciali, alaturi de actori figuranti.

Intrarea publicului este libera.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO