Noi cu trofeele, ei cu vedetele. Comparatie ProSport intre Inter si CFR Cluj

CFR Cluj

CFR intalneste joi, de la ora 22:05, in direct pe PRO TV, pe Inter, la Milano, in prima mansa din 16-imile Europa League. Lotul lui Inter valoreaza 197.800.000 de euro, in timp ce cota de piata a CFR-ului este de 36.400.000 de euro.

CFR Cluj se pregateste sa dea piept joi seara, de la ora 22:05, in direct pe PRO TV, cu un colos al fotbalului european: Inter Milano. Clujenii vor avea in fata unul dintre cei trei granzi ai Italiei, o grupare care are in lot jucatori cotati la zeci de milioane de euro. In total, lotul lui Inter valoreaza 197.800.000 de euro, de peste cinci ori mai mult decat cota de piata a campioanei Romaniei, cifrata la 36.400.000 de euro.

CFR, mai multe trofee interne in ultimii ani
Sunt insa si capitole la care Inter poate fi invidioasa pe CFR. Unul dintre ele ar fi productivitatea din ultimii cinci ani pe plan intern. Clujenii au adunat opt trofee interne in acest interval de timp: trei titluri, trei cupe si doua supercupe. "Nerazzurri" au cu un trofeu mai putin, din sezonul 2007 - 2008 incoace si pana in prezent. Trei titluri, doua cupe si doua supercupe a adunat Interul in acest timp, ultima cupa fiind luata in 2011.

Clujul are mai multa experienta pe banca
Un alt capitol care da sperante CFR-ului este cel al experientei antrenorilor. Paulo Sergio (44 de ani) a mai pregatit Olhanense, Santa Clara, Beira Mar, Pacos Ferreira, Guimaraes, Sporting si Hearts si are in palmares o cupa a Scotiei. De cealalta parte, Andrea Stramaccioni (37 de ani) este la prima experienta la nivel de seniori, dupa ce a fost promovat la prima echipa in urma cuceririi Ligi Campionilor pentru juniori (NextGen), tot cu Inter.

Ambii capitani au scris istorie
In ceea ce priveste comparatia intre cei mai importanti oameni ai celor doua formatii, Interul are avantaj net. Javier Zanetti (foto, in stanga) si Ricardo Cadu sunt capitanii care au facut istorie pentru ambele echipe. Argentinianul are insa multe atuu-ri de partea sa. La 39 de ani, Zanetti figureaza in cartea de istorie a Interului drept omul ce are cele mai multe partide in tricoul "nerazzurro". A trecut de 800 de prezente in toate competitiile, din 1995, de cand s-a transferat de la Banfield. A ridicat deasupra capului toate trofeele puse la bataie intre cluburi: cinci titluri, patru cupe si patru supercupe in Italia, o Liga a Campionilor, o Cupa UEFA si un titlu de campion mondial al cluburilor. Cadu e pe urmele lui Zanetti doar in competitia interna, avand in palmares toate cele opt trofee cucerite de CFR in ultimii ani.

Citește și
Stie echipa pentru Inter. Paulo Sergio s-a decis asupra primului 11
CFR Cluj a cenzurat partida cu Rubin Kazan
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

CFR mizeaza pe catenaccio, Inter pe 4-3-3
Stramaccioni a schimbat de mai multe ori modulul de joc in Europa League. Inter a jucat 3-4-3, 4-2-3-1 sau 4-3-3 in partidele cu Partizan, Neftci si Rubin. A schimbat des si componenta echipei, utilizand mai mult rezervele in Europa League. Acest lucru se va modifica insa la partida cu CFR, in care, potrivit presei italiene, Stramaccioni va utiliza echipa de baza, din care nu va lipsi nici trio-ul Cassano - Milito - Palacio, cei care au marcat impreuna 23 de goluri in acest sezon.
CFR a pierdut in iarna trei dintre cei mai buni oameni: Bastos, Sougou si Luis Alberto. Mai mult, nou venitii nu par sa se fi impus ca si titulari inca, iar Sergio se gandeste sa utilizeze la Milano o formula cu cinci fundasi si doi inchizatori, o copie a stilului catenaccio, inventat chiar la Internazionale Milano, in anii '60.
 

3 victorii, doua remize si trei esecuri au italienii in meciurile jucate in 2013
14 partide consecutive fara esec are trupa lui Stramaccioni pe teren propriu
15 mii de euro primeste fiecare titular din Gruia daca CFR o elimina pe Inter
5 victorii, un egal si un esec a bifat CFR in amicalele jucate in Spania
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
CFR s-a mutat de ieri la Milano. Un singur plus si multe minusuri
CFR s-a mutat de ieri la Milano. Un singur plus si multe minusuri

CFR Cluj se afla la trei zile distanta de unul dintre cele mai importante meciuri din istoria clubului, duelul cu Inter din 16-imile Europa League, de la Milano, de joi, ora 22:05, in direct la PRO TV.

CFR Cluj a cenzurat partida cu Rubin Kazan
CFR Cluj a cenzurat partida cu Rubin Kazan

Clujenii au anuntat ca partida cu rusii de la Rubin Kazan de la ora 17.00 nu se va mai transmite si va fi inchisa publicului si presei „din motive tactice”, conform site-ului oficial al campioanei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.