Lectie de dresaj. Toti cateii ar trebui sa raspunda la comanda NU

26-05-2012 12:18

Cum sa iti inveti catelul sa te asculte atunci cand ii spui nu? Este o intrebare la care multi stapani de catei vor sa ii afle raspunsul. Tocmai de aceea lectia de azi va fi doar despre comanda de interzicere NU.

Dresorul Vasile Cordos ne-a invatat deja cum sa determinam un catel sa stea cuminte, in sezi, linistit. Acum putem incepe sa lucram cu el si sa ajungem la comenzi mai complexe. Un caine de talie mare este intotdeauna mai greu de stapanit. Astazi il avem alaturi de noi pe Otto, un caine de paza care ne va arata ca se poate. A invatat repede sa respecte comenzile stapanului si nu ii iese din cuvant.

„Pentru dresarea mai simpla a catelului folosim o zgarda care se strange cand cainele trage in lesa si se largeste atunci cand nu trage. Ii dau comanda pas si am aici putina recompensa si ii dau comanda nu apoi o materializez printr-o mica smucitura din lesa”, explica dresorul.

Specialistii in dresaj spun ca intotdeauna e mai usor sa prevezi o stiuatie decat sa o repari. Asadar, comanda de interzicere „NU” trebuie repetata de mai multe ori inainte ca patrupedul sa ajunga la obiectul interzis. Astfel, el se va obisnui mult mai repede cu aceasta comanda.

Un pont bun pentru proprietarii de caini, care vor sa aplice sfaturile dresorului, este sa fie fermi si sa foloseasca un ton ridicat al vocii pentru ca patrupedul sa inteleaga ca nu ne jucam cu el. Comanda „NU” ne ofera un control sporit asupra catelului. Dupa cum spune si dresorul, toti cainii din lume ar trebui sa cunoasca aceasta comanda.


VIDEO PROTVPLUS.RO