Afla cum sa-ti convingi catelul sa te asculte

Ultima actualizare: 16-07-2012 17:08

Dupa ce i-am facut o vizita veterinarului si ne-am plimbat cu patrupedul prin locuri aglomerate sa il obisnuim cu agitatia, a venit momentul sa reducem orele de joaca si ne punem serios pe treaba. Incepem cu niste comenzi simple.

Dresorul Vasile Cordos ne explica pas cu pas cum trebuie sa ne comportam cu patrupedul. Potrivit lui, dresajul de companie are la baza un predresaj si socializare pentru pui. Se face incepand de la varsta de 4-6 luni si presupune deprinderea cainelui cu urmatoarele comenzi si situatii: obisnuirea cainelui cu zgarda si lesa, mersul in lesa la pas si socializarea pe strada.

O alta comanda la fel de importanta pe care patrupendul trebuie sa o invete pana la varsta de 6 luni este „aici!”. Cainele trebuie sa mai stie ca atunci cand stapanul spune „nu”, el trebuie sa se retraga. In caz contrar, el va fi pedepsit cu cateva smucituri din lesa. Mai mult, catelul trebuie sa raspunda deja la comenzile „sezi” si „culcat”.

Atunci cand a executat corect o comanda, catelul trebuie neaparat recomensat. In primul rand verbal, spunandu-i „bravo”, iar apoi cu o bucatica de mancare. La capaitolul hrana sunt si cateva interdictii. Pana la varsta de sase luni trebuie sa corectam, atunci cand e cazul, agresivitatea la mancare.

Pe langa comenzile de baza, prietenul nostru devotat trebuie sa se obisnuiasca si cu botnita. Pentru ca patrupendul sa se familiarizeze cu ea, trebuie sa il lasam sa o miroase. La fel se procedeaza si cu peria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO