Lectie de dresaj. Recompensa, mama invataturii

Ultima actualizare: 12-09-2012 18:27

Oricat de mult ne-am iubi animalul de companie, trebuie sa stim sa-i aratam cine e stapanul. Tocmai din aceasta cauza, pozitiile de subordonare sunt printre cele mai importante si trebuie sa ne asiguram ca patrupedul cunoaste comenzile aferente.

In acest sfarsit de saptamana, dresorul Vasile Cordos va face o demonstratie a comenzii culcat cu ajutorul unui Beagle abia iesit in lume. Catelul este neinitiat in ale dresajului, asa ca lectia ii va prinde numai bine.

Pentru a ne demonstra cat de mult conteaza mancarea in orele de dresaj, Vasile Cordos o invata comanda culcat pe una dintre cele mai incapatanate cateluse, Sheila. „Am ales catelul pentru ca este foarte greu de dresat, Beagleul e agitat, cu multa energie, vesel, dar nu asculta”, explica dresorul. Dupa fiecare comanda indeplinita, catelul trebuie felicitat si incurajat pentru ca astfel invata ca va primi ceva bun de fiecare data cand va asculta.

Comanda culcat poate fi pusa in aplicare cu orice catel, dar dupa ce a invatat comenzile SEZI, STAI si PAS. Singura conditie este sa aveti suficienta rabdare cu animalul de companie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO