Lectie de dresaj. Ciobanescul belgian se educa prin puterea exemplului

Ultima actualizare: 08-08-2012 05:11

Afectiune, caracter deosebit, inteligenta nativa si instinct protector – acestea sunt doar cateva dintre atributele pe care le are un ciobanesc belgian.

Un ciobanesc belgian este mai mult decat un prieten jucaus, iar dresorul Vasile Cordos ne ofera cateva sfaturi astfel incat sa stim ce trebuie sa facem daca alegem un astfel de catel. „Sunt caini inteligenti si cu un caracter protector instinctiv. Majoritatea sunt afectuosi, iar unii pot fi de-a dreptul speriosi si agresivi daca nu sunt bine socializati, inca de mici”, explica dresorul.

Cea mai importanta parte in cresterea unui catel este evident socializarea, mai ales la Malinois, un caine dominant ce are nevoie de supunere. „Un malinois nedresat poate deveni suparator la un moment dat, dar o data educat devine un partener de joaca si un prieten minunat. E si foarte energic si e de preferat sa creasca intr-o curte mai mare alaturi de o familie activa”, mai spune dresorul.

Ciobanescul belgian este un caine afectuos si creeaza legaturi foarte puternice cu stapanul. Cel mai important este modul in care il crestem, el invata lucrurile bune foarte repede dar si pe cele rele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO