Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Dario Rossi si alte 4 noi concerte confirmate pentru Jazz in the Park Festival 2017

Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Dario Rossi si alte 4 noi concerte confirmate pentru Jazz in the Park Festival 2017

Scena de electro-jazz, concert de muzica clasica la miezul noptii si performance-uri cu 7 dintre cei mai tari artisti din lumea jazzului, la Jazz in the Park 2017.

Jazz in the Park vine cu mai multe noutati anul acesta: festivalul va avea o scena de electro-jazz in Parcul Central din Cluj pe care vor concerta nume cunoscute ale genului. Jojo Mayer, unul dintre cei mai buni bateristi din lume, vine cu trupa sa Nerve, celebra pentru modul in care combina jazzul cu drum&base, muzica electronica, rock, jungle si alte stiluri.

O alta premiera locala va fi reprezentata de formatia Skalpel din Polonia. Cu stilul ei original de hip hop si jazz, Skalpel readuce la viata spiritul jazzului polonez prin refolosirea unor mostre din anii ‘60 si ‘70 in piesele actuale.

Tot pe scena de electro-jazz va concerta si trupa sZempöl Offchestra, care combina teatrul, muzica, povestile intr-un mix care contine trompeta, vioara, tobe si bass.

Dario Rossi, artistul care creeaza muzica din obiecte reciclate, canta pe strazile Clujului

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Unul dintre cei mai cunoscuti si originali percutionisti din lume va face senzatie in cadrul Jazz in the Park. Dario Rossi, cunoscut la nivel mondial pentru reprezentatiile lui unice si pentru modul in care creeaza muzica din obiecte reciclate, va performa pe strazile din Cluj-Napoca. Dario a inceput sa studieze tobele la 10 ani, iar apoi a invatat la Colegiul de muzica Saint Louis din Roma. In 2011, la Londra, a avut o prima reprezentatie in strada la Piccadilly Circus si in doar cateva minute intreaga zona s-a umplut de oameni impresionati de talentul lui Dario si de reprezentatia lui. De atunci si pana acum a uimit milioane de persoane cu modul lui original de a folosi in percutie tigai, tevi, cutii, iar video-urile lui pe Youtube sunt urmarite de peste 3 milioane de utilizatori.

Recital de pian la miezul noptii in Parcul Central

Trei proiecte speciale vor avea loc in cadrul festivalului, iar unul dintre ele e un recital sustinut de pianistul roman stabilit in Germania Bogdan Vaida. Concertul va avea loc la miezul noptii in Parcul Central. Organizatorii festivalului au decis astfel sa repete experienta de anul trecut, cand peste o mie de persoane au asistat la miezul noptii la recitalul pianistului Bogdan Vaida.

O alta trupa care va urca pe scena Jazz in the Park este Brum, un trio experimental electro intr-un mix de stiluri moderne cu bas si tobe live, chitara si sinthuri agresive sau ambientale, voci minimale bine incadrate in aranjamente spatiale.
Originari de dincolo de Prut, la festival va concerta si Alex Calancea Band, o fuziune naturala de groove-uri de drum&base si pasajele clasice impletite cu folclorul urban distorsionat.

Ultima strigare pentru voluntari si pentru trupele de jazz care vor sa se inscrie in concursul Jazz in the Park

Trupele care vor sa participe la Concursul International Jazz in the Park si sa cante in cadrul festivalului mai au cateva zile la dispozitie pentru inscriere. Sunt puse la bataie premii totale de 5.000 de euro, iar termenul limita este 17 mai.

Ultimele zile de inscrieri sunt si pentru voluntarii care vor sa dea o mana de ajutor la festival. Cei interesati se pot inscrie online pana duminica, 7 mai.

Anul acesta festivalul Jazz in the Park va avea loc timp de 7 zile, in perioada 26 iunie-2 iulie. Se dezvolta o serie de concerte pe baza de bilete – Dhafer Youssef, Susana Baca, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra -, concerte pe malul Somesului in cadrul Concursului International Jazz in the Park, concerte in Parcul Central si reprezentatii stradale artistice pe mai multe artere din oras.

Detalii gasiti pe www.jazzinthepark.ro si pe www.facebook.com/jazzintheparkromania.


 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days
Clujul gazduieste in acest weekend cea de-a patra editie a Festivalul Transylvania History Days

Centrul pentru Dialog European si Diplomatie Culturala, organizeaza în perioada 18-20 august cea de-a patra editie a festivalului Transylvania History Days, eveniment ce va avea loc pe malul Somesului, la vest de podul Garibaldi.

UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti
UBB isi deschide portile pentru viitorii studenti

Universitatea Babes-Bolyai isi va deschide miercuri, 12 iulie 2017, portile pentru absolventii de liceu candidati la statutul de student. admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/

O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!
O noua reprezentatie pe strada Zaracatan: cel mai frumos show de echitatie din Romania se joaca din nou in weekend!

ZARACATAN este un spectacol de echitatie unic in Romania, un show in care artisti de nivel international combina numere de dresaj, gimnastica artistica, acrobatii, sarituri peste obstacole si teatru.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.