Exemplele celor care nu s-au dat batuti si, prin harnicie si ambitie, au ajuns din someri patroni
Intr-o perioada in care fabricile se inchid si multe firme au ajuns pe butuci, oamenii cu idei si initiativa nu se lasa descurajati si gasesc solutii.
Avem cateva exemple care ii pot impulsiona si pe alti someri sa vrea sa razbata prin harnicie si ambitie fie cu mici afaceri de familie la tara fie oferindu-si serviciile celor din jur la preturi fara concurenta.
La Hoghiz, in judetul Brasov, zeci de oameni au ramas fara un loc de munca dupa ce sefii fabricii de ciment din localitate au facut concedieri. Din fericire, fostii patroni i-au ajutat pe proaspetii someri. Le-au imprumutat bani ca sa isi deschida o afacere proprie - o fabrica de gemuri si conserve. Oamenii au ajuns sa vanda acum un borcan de dulceata cu opt lei.
Tot in judetul Brasov, aceasta doamna, inginer de formatie, a devenit la 36 de ani "indrumator de teme" pentru copii. A facut un curs de antreprenoriat, iar statul i-a dat 800 de lei pentru mica ei afacere. Cu banii si-a cumparat o casa de marcat. Castiga 15 lei pe ora si intr-o luna are un salariu de 1.500 de lei, dar si multumirea ca a facut ceva.
La Jucu, in Cluj, somerii au uitat deja de dezamagirea Nokia. Domnul Cornel a ramas si s-a reorientat. Pe trei hectare cultiva broccoli, varza de bruxelles.
Iar afacerea cu legume ii merge foarte bine. Recolta se vinde in piata din oras foarte bine, asa ca se gandeste sa cumpere teren sa si extinda ferma.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, fermieri, legume, antreprenori, ardeal,
Dată publicare:
30-09-2013 11:19