Electric Castle 2017: mai mult decat muzica buna

13-06-2017 14:33


Electric Castle

Reprezentatii de teatru, intalniri cu personalitati publice, instalatii de arta interactive, workshop-uri de muzica si pictura colaborativa completeaza programul de zi al celei de-a 5-a editii a Electric Castle

Experienta Electric Castle se traieste timp de 5 zile, 24 de ore din 24. Fiecare moment al zilei este o sansa pentru participanti de a fi parte dintr-o lume in care muzica se imbina cu pictura, teatrul, experiemente audio si video sau povestile de succes ale unor oameni ce au reusit sa marcheze domeniile in care activeaza.

Produs de un colectiv de artisti din Noua Zeelanda si Marea Britanie, «Lords of Lightning» este un spectacol in care tehnologia intalneste creativitatea iar rezultatul devine o experienta magica. Fulgere generate artificial, cu lungimi de pana la cinci metri, vor lumina serile Electric Castle, timp de trei ori pe zi, de joi pana duminica.

Suprafata festivalului va fi pusa si mai mult in valoare, anul acesta, de Cirque Bijou, o trupa care depaseste granitele spectacolului contemporan, cautand mereu experientele noi, neasteptate si extraordinare. La Electric Castle, artistii britanici vor da culoare festivalului alaturi de spectatorii invitati sa intre in joc, printr-o coregrafie de umbrele iluminate, care isi sincronizeaza culorile si pulsatiile pentru a crea un spectacol vizual memorabil.

Odata cu a cincea editie, participantii vor putea, pentru prima data pe durata festivalului, pasi in interiorul castelului Banffy, unde mai multe incaperi au fost reabilitate si prin contributia financiara a Electric Castle si aduse in conditii de siguranta, care permit accesul vizitatorilor. Acestea vor gazdui instalatii de arta interactive, dar si un decor inedit creat special pentru perioada festivalului. Artistul Klaus Obermeyer propune trei instalatii interactive care ofera nu doar spectacol, ci si prilej de auto-descoperire si colaborare cu prietenii pentru a crea o experienta noua.

Atelierele de pictura colaborativa si cele audio-video programate in fiecare zi, incepand din ziua 1 a Electric Castle, sunt urmate de intalniri cu oameni de poveste. Tudor Giurgiu, Cosmin Bumbut sunt printre invitatii sesiunilor „let’s talk”, sectiune organizata de TEDx Eroilor. Stand up comedy show cu Sorin Parcalab sau Micutzu, proiectii de filme sau spectacole de teatru semnate „Reactor” sunt programate zilnic, de asemenea.

Electric Castle mentine deschis apelul de proiecte pentru artistii romani. Alte noi instalatii si proiecte sunt asteptate ca propuneri de la designeri si arhitecti din intreaga tara care vor sa dea viata spatiilor de festival pe care si le-au imaginat. Proiectele selectate vor primi granturi de pana la 5.000 de euro pentru a deveni realitate. Este de asemenea deschisa inscrierea trupelor si artistilor romani aflati la inceput de cariera, care vor sa isi aduca muzica in fata a mii de oameni.

Electric Castle 2017 va fi cu siguranta cea mai spectaculoasa editie a festivalului. Suprafata a crescut pana la 220.000 de metri patrati, iar experienta oferita de artistii invitati va putea fi traita la maxim de toti participantii, datorita unei scene cu deschiderea de 80 de metri, un ecran LED de 600 de metri patrati ce ofera rezolutie 8K si mai multe zone acoperite pentru public.

Lineup-ul eclectic cu care Electric Castle si-a obisnuit fanii ii include in acest an ii include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy si care, anul acesta, a iesit deja cu doua albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat in Europa de Est anul acesta, Alt-J, una dintre revelatiile momentului in indie rock, Trentemoller, cunoscut pentru muzica sa atmosferica dar si pentru spectacolul pe care il creeaza pe scena, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus si multi altii.

Mai multe informatii despre artistii si evenimentele programate in acest an la Electric Castle sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO