ELECTRIC CASTLE 2015 anunta noi nume pe afisul oficial al festivalului si castigatorii concursului „Own the stage”

19-03-2015 17:14


ELECTRIC CASTLE 2015 anunta noi nume pe afisul oficial al festivalului si castigatorii concursului „Own the stage”

Faimosi sau in cautarea succesului, toti isi vor gasi un loc pe una dintre cele 6 scene cu care Electric Castle. Festivalul confirma, astazi prezenta pe afisul oficial a The Glitch Mob, Maya Jane Coles, APPARAT, CASSY, BREACH, MONOPHONICS.

Impresionanta trupa The Glitch Mob, sunt conform organizatorilor festivalului must see-ul acestei editii. Americanii vor veni pentru prima oara in Transilvania, Electric Castle fiind inclus in turneul mondial de promovare al ultimului lor album „Love, Death, Immortality” alaturi de festivaluri ca Bonnaroo, Ultra, Coachella sau EDC.

Trio-ul format din Justin Boreta, Ed Ma si Joshua Mayer sunt una dintre putinele nume din industria muzicii electronice care au reusit sa-si creeze un sound unic si inconfundabil. Show-ul lor este unic si exploziv, cei trei mixand live de pe instrumente construite special pentru ei. Nu degeaba, oameni din intreaga lume ii considera trupa cu unul dintre cele mai spectaculoase show-uri live, la ora actuala.

„Noua regina a underground”, Maya Jane Coles, este si ea confirmata si va sustine un show pe scena Dance Garden RBMA. Vizibilitatea ei masiva (in ultimii 2 ani a aparut pe copertele a peste 14 reviste din lume) completeaza munca intensa pe care tanara o are in studio unde acopera toate aspectele din productie; isi compune piesele, si le produce, si le mixeaza, fiecare etapa e practic parte din ea. Cu siguranta, intre miile de oameni care ii acceseaza productiile zilnic sunt si multi fani romani, care o vor intalni la Electric Castle.

APPARAT/Sasha Ring a influentat puternic in ultimii 10 ani scena muzicala electronica. Un artist care a trecut prin multe genuri, el s-a apropiat mult in ultimii ani de muzica ambientala. Foarte iubit pe scena berlineza, Apparat va veni la festival in formula DJ set, cu care va evolua pe scena Dance Garden RBMA.

„Psychedelic soul” – cei de la MONOPHONICS si-au gasit singuri o definitie a muzicii pe care o produc si pe care o vor prezenta in EC 2015. O trupa inspirata de gloriile muzicii soul din anii ’70, dar cu un sound foarte modern ce i-a facut sa fie prezenti pe scenele unor festivaluri importante din intreaga lume.

Stilul Bass music este adus in festival si de BREACH, un producator britanic ce a reusit sa se detaseze prin influentele complexe ce le aduce in muzica sa, venind din stiluri foarte diverse precum jazz, hip hop sau soul.

Si pentru ca Electric Castle e mereu surprinzator, anul acesta Zoli Toth Project a fost ales sa fie cel care sparge tiparele pe care unii s-ar grabi sa le impuna festivalului. Doi percutionisti, un violonist si un violoncelist vor face sa rasune acorduri de Bach in spatiul baroc al castelului Banffy. Nu e prima oara cand muzica clasica revine la castel multumita EC, dar de data aceasta o va face intr-o reinterpretare gandita de catre Adrian Enescu, compozitorul cu care Zoli Toth a colaborat pe proiectul „Bach in Showbiz”.

Pentru a doua oara in scurta sa istorie, Electric Castle isi deschide portile catre artisti romani votati de propriii fani. „Own the stage”, competitia lansata in urma cu cateva saptamani, a adus un numar de 78 de trupe din intreaga tara inscrise.

Niciun stil de muzica nu a fost lasat pe dinafara, de la rock la indie, de la electro la alternative, toti au asteptat voturile publicului pentru a trece in finala. Peste 1.500 de oameni au votat cele 15 trupe selectate in finala competitiei iar castigatorii vor putea fi vazuti Boiler Stage. Dintre finalisti au fost alesi 10 castigatori (5 in urma votului public si 5 alesi de juriul EC). Trupele castigatoare sunt: Kryptonite Sparks, Mere, None of the Above, Stema, Brum, Baba Dochia, Fierbinteanu, Fluturi pe Asfalt, Harlequin Jack, Positive John.

Alti 200 de DJ au trimis materialele lor, respectiv cate un mix de cel putin 20 de minute. Cei 10 castigatori care vor avea sansa sa evolueze in Stables, Silent Dance sau Booha Mansion sunt Klaus EB, George Allen, Qualia, DAVID GRN, Dubmunk, andrew keepit, Brusten, S-T-PHAN, Fishman, Lexz.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO