Dresaj pentru cainii de buzunar

Ultima actualizare: 01-09-2012 09:37

Un catel de talie mica este alegerea celor mai multi oameni care nu au la dispozitie o curte spatioasa. Acestia sunt extrem de indragiti, dar si extrem de incapatanati. Tocmai din aceasta cauza nu este indicat sa ii mangaiem excesiv.

In ultimul timp, moda i-a impins pe tot mai multi tineri sa-si achizitioneze un Yorkshire. Aceasta rasa este extrem de indragita, insa dresorul Vasile Cordos ne avertizeaza ca alintarea excesiva e sursa celor mai multe probleme de comportament. „Fiecare atingere este ca o confirmare, ca un bravo pentru fiecare catel, chiar daca in acel moment nu-i vorbim. Ii sfatuim pe cei care au catel mic ca atunci cand il mangaie sa fie cat se poate de atenti la starea catelului, actiunea in care e implicat si unde se afla”, spune Vasile Cordos.

In cazul in care nu am respectat aceste sfaturi si ne-am trezit cu un catel neascultator, dresorul vine si cu o solutie. „Daca avem un catel care latra de fiecare data cand vine cineva in vizita latra sau sare, ca sa scapam de galagie vom evita sa-l luam in brate. Cel mai bine ar fi sa-l atentionam verbal sau cu lesa, intr-un mod care sa-l opreasca, nu care sa-l incurajeze”, adauga dresorul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO