Documentarul “Reteaua” la ZIUA HBO la TIFF
Documentarul “Reteaua” in regia lui Claudiu Mitcu va fi proiectat pe 4 iunie, de “Ziua HBO”, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania. Evenimentul va avea loc in prezenta regizorului dar si a echipei de productie a filmului.
“Reteaua” va rula joi 4 iunie, de la ora 19.30, la Cinema Arta din Cluj Napoca, accesul la proiectie fiind liber, in limita locurilor disponibile.
In Romania ultimului deceniu, lipsa unor medicamente esentiale pentru tratamentul cancerului a afectat mii de pacienti. Desi, teoretic, statul roman le garanteaza cetatenilor lui dreptul la viata, mii de bolnavi nu au putut incepe tratamentul la timp, l-au inceput cu intarziere sau au urmat un tratament incomplet, cu efecte devastatoare asupra sanselor lor de supravietuire. Pentru multi dintre ei ajutorul a venit de la o retea de anonimi, cunoscuta mai tarziu ca "Reteaua Citostaticelor".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Timp de 5 ani, peste 400 de romani care locuiesc in Europa de Vest, rudele lor sau simpli turisti au cumparat si au adus in Romania medicamentele necesare pacientilor aflati in impas sau medicilor acestora. Fara vreo recompensa materiala, de multe ori chiar pe propria cheltuiala. Documentarul "Reteaua" urmareste drumul medicamentelor citostatice de la mai multe farmacii din Austria si Ungaria pana la pacientii din Romania, ne prezinta modul in care reteaua functiona si pe o parte dintre actorii-cheie ai acesteia.
Filmul este produs dupa o investigatie jurnalistica realizata de Vlad Mixich.
Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor "Nisipuri" (2007), "Australia" (2009), "Ciupelnita", "Circul vesel" (2010) si “Noi doi” (2011). In 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Frantei in Romania "Premiul Drepturilor Omului" pentru abordarea deschisa a diversitatii din filmele sale documentare.