Cum sa iti dresezi catelul sa fie cuminte si relaxat atunci cand se afla la veterinar

Ultima actualizare: 24-08-2012 23:05

Dresajul unui catel nu se rezuma doar la comenzile de baza, ci si la comportamentul fata de cei din jur. Nu putem trece cu vederea nici peste vizita la veterinar.

Este foarte important ca un stapan sa-si invete catelul sa treaca peste frica de veterinar, cu atat mai mult cu cat vizitele la medic sunt obligatorii. Boris este un Ciobanesc de Berna de trei luni care poate fi dat exemplu pentru ca a trecut deja peste frica de medic.

Consultatiile nu trebuie neglijate, chiar daca nu sunt pe placul animalelor de companie. „Cainele trebuie sa fie educat si sa aiba incredere in stapan in momentul in care ajunge la veterinar, lucru care ne usureaza munca noastra, a veterinarului si face ca vizita catelului la veterinar sa fie un lucru placut, atat pentru noi cat si pentru el”, spune Minahi Deleanu, medic veterinar.

Cel mai bun exemplu pentru a demonstra importanta consultatiilor este Boris. In urma cu doua luni, a suferit de parvoviroza, o boala foarte grava intalnita la catei, insa vizita la medicul veterinar l-a salvat, iar astazi Boris este din nou un caine plin de viata. Mai mult, in primul an este recomandat sa nu treaca nicio luna fara o consulatie. „La acest capitol ne lovim de frica de veterinar, acele cazuri in care cainele se propteste la intrare si nu mai vrea sa faca niciun pas sau de multe ori cand deja suntem intauntru, unii incearca sa fuga, sa muste sau sa faca tot posibilul sa-l evite pe veterinar.” spune dresorul Vasile Cordos.

Ca in cazul oamenilor, cainii bine educati sunt mai linistiti si mai manierati atunci cand medicul ii consulta. Tocmai din aceasta cauza trebuie sa ne invatam catelul ca vizita la medic nu este o experienta traumatizanta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO