Bloggerii clujeni sustin candidatura Clujului pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021

24-06-2015 12:13


Bloggerii clujeni sustin candidatura Clujului pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021

Initiatorii CJX.RO, un proiect venit din partea comunitatii bloggerilor clujeni, pentru sustinerea candidaturii Clujului, se pregatesc de un nou traseu ce va strabate orase foste si viitoare Capitale Culturale Europene si candidate la titlul ECOC 2021.

In aceasta vara, o echipa de patru bloggeri pornesc in cautarea „Capitalei Culturale Europene”. Intreaga calatorie dureaza trei saptamani, include 6 orase din 3 tari: Bulgaria, Turcia si Grecia si va fi documentata, pas cu pas, pe site-ul cjx.ro .

“Dupa ce anul trecut am strabatut 16 tari in 36 de zile, pentru acest an ne propunem sa ajungem in 6 orase. Ne dorim ca prin aceasta editie a proiectului CJX sa cunoastem mai bine Grecia, tara partenera cu care vom imparti titlul de Capitala Europeana a Culturii si sa stabilim un prim contact cu orasele lor candidate, pentru a putea dezvolta un parteneriat intre acestea si Cluj-Napoca. Vom mai vizita Bulgaria si Turcia, trecand prin Varna, Plovdiv si Istanbul, iar in Grecia vom ajunge in Salonic, Tripoli si Kalamata”, a spus blogger-ul Gabriel Aldea.

Site-ul CJX.ro va fi arhiva dinamica a intregii experiente de a descoperi lumea Capitalelor Europene ale Culturii si de Tineret, prin articole, link-uri, materiale video, fotoreportaje si comentarii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO