Au fost greu incercati de viata, dar le ofera o mana de ajutor celor nevoiasi
Dupa ce viata i-a testat in cel mai crunt mod posibil, multi romani gasesc totusi puterea sa-i ajute pe altii. Asa s-au dezvoltat mii de ONG-uri care strang bani pentru bolnavi, ii ajuta pe bunicii singuri sau le aduc un zambet copiilor abandonati.
Ilinca are 27 de ani, iar acum 4 ani a avut un accident teribil despre care, spune ea, din fericire nu-si aminteste foarte multe. A ramas imobilizata intr-un carucior si, dupa externarea din spital, a tot cautat un centru in care sa poata face recuperarea medicala.
„Ne-am plimbat foarte mult prin multe spitale si prin tara si mi-am dat seama ca ar fi foarte potrivit sa avem si in Cluj un centru mai performant si un centru specializat pe probleme de genul asta”, mentioneaza Ilinca Rotariu.
Femeia si-a jurat ca nu-i va lasa si pe altii sa treaca prin ce a trecut ea. Asa ca a infiintat un centru de recuperare motorie chiar in Cluj.
O alta drama personala a fost transformata intr-o mana de ajutor pentru sarmani tot la Cluj. Nascut fara picioare si abandonat de parinti, Ionut a trait intr-un orfelinat, pana la 18 ani. A avut o sansa pentru ca a plecat sa faca voluntariat in America. Dupa 3 ani a revenit si s-a gandit sa faca o fundatie: a luat un apartament in chirie si si-a chemat 4 fosti colegi din orfelinat, ramasi pe drumuri. A visat mereu sa-i ajute.
In ultimii ani, zeci de fundatii, asociatii si ONG-uri s-au infiintat, multe dupa ce oamenii au trecut printr-o experienta care i-a marcat. Asa se face ca acum in Romania exista aproape 50.000 de ONG-uri.