Ziua in care joaca cu focul a fost permisa. Festivalul stiintei a atras mii de elevi aradeni
Joaca cu focul a fost nepedepsita si fara consecinte neplacute, astazi, la Arad. Asta insa numai in cadrul unui festival al stiintei, la care elevii au avut ocazia sa faca experimente ingenioase.
La Festivalul Stiintei au participat 25 de scoli din Arad, ai carei elevi si-au impartasit cunostintele din domenii precum fizica, chimia, biologia sau informatica cu alti mii de elevi si studenti care le-au vizitat standurile.
In sala de sport a Scolii Gimnaziale “Aurel Vlaicu”, locul de intalnire al pasionatilor de stiinta, fumul si mirosurile emanate in urma reactilor chimice au facut atmosfera greu respirabila. Pe participanti nu i-a deranjat insa deloc asta, fiind prea distrasi de ce se intampla.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Au putut vedea mini-roboti construiti de elevi si studenti, au invatat cate ceva despre proprietatile fizice sau chimice ale obiectelor care ne inconjoara sau au putut studia diverse organisme prin microscoape.
De exemplu, cativa elevi au demonstrat ca fructele acidulate pot fi o sursa de energie. Ei au extras energia din citrice si au alimentat beculete sau alte aparate electronice cu voltaj mic.
“Este un prilej de schimb de experienta atat intre elevi cat si intre profesori. Experimentele prezentate sunt tot mai interesante de la un an la altul, tot mai ingenioase”, a declarat inspectorul scolar Ioan Stan.
Profesorii spun ca cel mai mare castig al festivalului este ca experimentele care au loc le trezesc copiilor interesul pentru stiintele exacte si ii ajuta sa asimileze mai usor materiile, mai ales formulele care le dau batai de cap.