Mai multe pensionare din Arad se intorc in bancile scolii. Afla ce calificare vor sa obtina

20-03-2013 14:04


bone, pensionare

Aproape 60 de aradence, printre care si pensionare, s-au inscris la un curs inedit, pentru a obtine un certificat de calificare recunoscut in toata Europa.

Cursantele vor sa devina bone cu diploma, pentru care vor urma un curs de zece saptamani organizat, in premiera in judet, de o fundatie, in colaborare cu Ministerul Muncii.

Organizatorii spun ca la inscrieri au fost acceptate si sase pensionare, care au cel mult 64 de ani, insa toate sunt sanatoase si gata sa se ingrijeasca si de copiii altora, nu doar de nepoti.

„Scoala bonelor” este gratuita, fiind finantata printr-un program european, ceea ce le-a incurajat pe femei sa-si aleaga aceasta meserie, care are cautare mare in randul cuplurilor de tineri din Germania, Franta, Italia sau Spania. Aceste tari sunt tinta celor mai multe dintre cursante, care spera ca diploma le va crea un avantaj in fata competitoarelor.

Viitoarele bone calificate vor invata despre dezvoltarea fizica a copilului, disciplinarea pozitiva, gestionarea emotiilor copiilor, gestionarea situatiilor de criza, dar si despre alimentatia adecvata varstelor copilului, rolul jocului in dezvoltarea acestuia si, foarte important pentru o bona profesionista, tehnici de acordare a primului-ajutor”, a declarat Angelica Stana, purtatorul de cuvant al Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad.

Cursul va fi organizat in municipiul Arad si cateva localitati din judet, respectiv Nadlac, Santana si Buteni. Aradencele inscrise vor parcurge 120 de ore de teorie si 240 de ore de practica, care va fi tinuta in scoli si gradinite, urmand ca la final cursantele sa fie testate.
 

Sursa: Pro TV

Tags: bone, arad, pensionare,

VIDEO PROTVPLUS.RO