Centrul orasului Lipova se schimba la fata cu 21 milioane lei. Ce prevede proiectul finantat de UE

18-10-2013 13:16


primaria Lipova,Arad

 Orasul Lipova va arata mult mai bine pentru cei 80.000 de pelerini care trec anual pe la Manastirea Maria Radna, pentru ca strazile din centrul localitatii intra in reabilitare totala.

 Cu bani de la Uniunea Europeana, vor fi modernizate 14 strazi, inclusiv cea unde se afla Primaria si Bazarul turcesc, care este monument istoric. Proiectul prevede refacerea completa a retelelor de conducte subterane, a canalizarii si a infrastructurii de suprafata.

Centrul orasului va fi pavat cu andezit, pe o suprafata de peste 6.000 metri patrati. Restul strazilor din proiect vor beneficia de pavaj obisnuit pe trotuare si asfalt pe partea carosabila, urmand sa fie amenajate si doua sensuri giratorii, locuri de parcare si spatii verzi noi.

O noutate pentru oras va fi adoptarea sistemului de cablare subterana, astfel ca nu vor mai fi vazute cabluri atarnand de slalpii de iluminat public.

Licitatia pentru lucrari s-a incheiat zilele trecute, urmand sa fie stabilita firma castigatoare, dupa ce vor fi analizate cele sapte oferte depuse. Lucrarile costa 21,4 milioane de lei fara TVA, iar santierul trebuie sa fie inchis pana la finalul anului 2014.

In paralel cu aceasta investitie, continua lucrarile de reabilitare a Manastirii Maria Radna, cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul tarii, unde se investesc 11 milioane de euro. Localnicii, dar si turistii cunoscatori ai zonei, mai spera ca vor aparea modernizari si la Baile Lipova, principala atractie a orasului inainte de 1989.

Au inceput lucrarile de reabilitare a Manastirii Maria Radna. Investitia depaseste 11 milioane euro

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO