"Butterfly effect" la Fantanele. Una dintre cele mai mari investitii in agrementul romanesc, blocata

31-05-2013 13:46


Golf

 Construirea complexului de agrement "Butterfly Royal Golf Resort", care ar trebui sa cuprinda unul dintre cele mai mari terenuri de golf din Europa, este blocata de mai bine de un an.

 Investitia, care este printre cele mai mari facute in agrementul din Romania, are un termen de finalizare... nedeterminat, asta desi, conform planurilor initiale, ar fi trebuit inaugurata in aceasta toamna.

Intreg complexul va ocupa o suprafata de aproximativ 360 de hectare, iar costurile sunt pe masura, respectiv 20 de milioane de euro, jumatate fiind fonduri europene nerambursabile.

Proiectul apartine unei companii italiene, iar firma care a castigat licitatia de executie este din Arad. Reprezentantii acesteia spun ca au oprit lucrarile de mai bine de un an, pentru ca italienii au acumulat facturi neplatite care insumeaza milioane de lei. Astfel, doar 30 la suta din lucrarile programate au fost executate pana in acest moment.

Aceasta insa nu e singura problema aparuta, santierul fiind blocat si de procese. Reprezentantii Primariei Fantanele au declarat pentru stirileprotv.ro/vest ca atat comisia locala de fond funciar cat si localnicii care au vandut terenurile companiei italiene au fost dati in judecata de catre o persoana din judetul Timis, care are pretentii asupra unora dintre suprafetele incluse in proiect.

Emil Otlacan, primarul comunei Fantanele: „Pe langa comisia locala de fond funciar, au mai fost date in judecata 395 de persoane care au vandut terenurile respective italienilor. Noi am eliberat autorizatia de construire pentru acest proiect inca din 2010, dar acum totul este blocat de proces, ceea ce este foarte neplacut pentru o comuna a carei dezvoltare depinde de aceasta investitie majora”.

Reprezentantii investitorilor italieni nu au putut fi contactati pentru a comenta situatia.

Complexul "Butterfly Royal Golf Resort" va cuprinde, pe langa clubul si terenul de golf in forma de fluture, o zona rezidentiala de 173 de hectare cu vile de lux, sute de case, apartamente in blocuri si spatii comerciale. Vor exista un hotel, un SPA, agentii bancare, ateliere de producere si desfacere artizanat, internet cafe si o sala de bowling.

Se estimeaza ca in zona rezidentiala vor locui 3.000 de persoane, numar care l-ar dubla pe cel al locuitorilor comunei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO