Afacere proasta pentru stat, cu trufele confiscate in Arad. Afla cati bani s-au incasat
Trufele confiscate in luna august, in Arad, nu au adus venituri pe masura asteptarilor bugetului de stat, valorificarea fiind facuta de o firma privata.
Politistii anuntau, la vremea respectiva, ca au confiscat 170 de kilograme de trufe fara documente. Intre timp, s-a stabilit ca era vorba de 184,6 kilograme, cea mai mare cantitate confiscata vreodata in judet.
Marfa nu a adus, insa, o suma importanta bugetului de stat. Purtatorul de cuvant al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arad, Calin Arusti, a declarat ca trufele au fost valorificate in interesul statului de o firma din Hateg, judetul Hunedoara, pentru ca Ocolul Silvic Lipova a refuzat sa le primeasca in custodie si sa le vanda.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Seful Ocolului Silvic Lipova, Calin Bibart, a declarat ca nu a preluat ciupercile pentru ca nu aveau acte de provenienta si nici certificat care sa ateste ca sunt bune pentru consum. Astfel, marfa a fost data firmei din Hateg, pentru a o valorifica in interesul statului.
Calin Arusti, purtator de cuvant AJFP Arad: “Trufele au fost inregistrate ca marfa perisabila ce trebuia vanduta repede, de o firma specializata. Ca valoare, legistatia precizeaza ca marfa e vanduta la ultimul pret de recepetie pe care l-a avut firma respectiva, in acest caz fiind vorba de 40 de lei pe kilogram”.
Contactati de stirileprotv.ro/vest, reprezentantii firmei in cauza au refuzat sa ofere informatii cu privire la valorificarea ciupercilor rare primite de la Politie.
Surse fiscale afirma ca societatea din Hateg exporta trufe, avand relatii comerciale cu parteneri din Italia. Ciupercile sunt achizitionate insa de la culegatori romani persoane fizice.
Reprezentantii Directiei Silvice Arad, institutie care a concesionat prin licitatie terenuri de pe care pot fi recoltate trufe, spun ca pretul de piata al acestor produse poate atinge si 2.000 de euro kilogramul, in functie de specie si calitate.
Astfel, desi marfa confiscata de stat putea valora sute de mii de euro, ea a fost vanduta pentru 7.384 lei, rezultand un pret de 40 de lei pe kilogram, bani care au fost virati la bugetul de stat.
Trufe in valoare de sute de mii de euro, confiscate. Cum a ajuns comoara in mainile politistilor