Traian Basescu, validat de CC in functia de presedinte al Romaniei

14-12-2009 00:00

UPDATE: Traian Basescu ramane presedintele Romaniei in urmatorii cinci ani. Asta a decis Curtea Constitutionala, care a validat alegerile din 6 decembrie.

Inainte de acest anunt, magistratii au respins cererea PSD de anulare si repetare a scrutinului.

Cu sapte zile in urma, Mircea Geoana afla rezultatul exit-poll-urilor si se bucura ca a castigat alegerile. O zi mai tarziu, cand BEC anunta ca Traian Basescu are mai multe voturi decat el, Geoana reclama o frauda de proportii si cerea repetarea alegerilor.

Asa ca saptamana trecuta, PSD a trimis Curtii Constitutionale doua cutii cu documente care ar fi probat frauda. Plangerea social-democratilor a ramas pe masa Curtii pana la renumararea voturilor anulate. Aceasta s-a incheiat dupa 48 de ore de verificari ale celor 130.000 de buletine. Peste 2000 au fost de fapt valabile, 1169 pentru Basescu si 968 pentru Geoana.

Iata integral comunicatul de presa al CC:

"In exercitarea atributiilor sale constitutionale si legale, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a adoptat Hotararea nr. 42 din 14 decembrie 2009 privind stabilirea si aducerea la cunostinta publica a rezultatului alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin desfasurat la 6 decembrie 2009, hotarare care este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si al carei dispozitiv este urmatorul:

1. Stabileste si aduce la cunostinta publica rezultatele alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009.

2. Constata ca domnul Traian Basescu este ales in functia de Presedinte al Romaniei, intrunind cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate.

3. Stabileste validarea alegerii domnului Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.

4. Prezenta hotarare este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si se aduce la cunostinta prin presa".


VIDEO PROTVPLUS.RO