Un barbat, retinut dupa ce a votat de doua ori. Vezi si alte incidente

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE- Comisarul Christian Ciocan, reprezentantul Ministerului de Interne, a informat ca pana duminica seara au fost raportate 826 de incidente electorale si s-au aplicat contraventii in valoare totala de 42.860 de lei.

 

Totodata, au fost constatate 51 de infractiuni la Legea privind alegerea presedintelui.

Incidentele electorale in mediul rural au fost 414, iar in mediul urban 412.

Cele mai multe infractiuni au fost urmatoarele: vot multiplu, oferire de bani sau bunuri, introducerea unui numar suplimentar de buletine de vot, distrugerea sau deteriorarea de materiale electorale.

Citește și
Oprescu, Basescu, Antonescu si Geoana
Candidatul Gigi Becali, la vot: Mi-am uitat buletinul la Palat
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Situatia incidentelor electorale pe judete: 95 in Bucuresti, Olt - 76, Calarasi - 67, Dambovita - 60, Arges - 50, Buzau - 47, Mures - 46, Ialomita - 30, Galati - 27.

PRAHOVA

Toate sectiile de votare din orasul prahovean Mizil, precum si sectii de votare din alte localitati ale judetului au fost deschise cu o intarziere de cel putin o jumatate de ora pentru ca nu au ajuns la timp stampilele cu mentiunea "votat".

ALBA

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Alba a decis, duminică, anularea a o suta de buletine de vot pentru referendum, la Sectia numarul 43 din Alba Iulia, dupa ce presedintele sectiei a aplicat gresit stampila de control.

Un barbat in varsta de 28 de ani din judetul Alba a fost retinut de politisti, dupa ce a fost prins votand a doua oara, la o sectie speciala amenajata in Gara Simeria, judetul Hunedoara, acesta exprimandu-si dreptul de vot si in Alba.

Procesul electoral a fost suspendat la Sectia nr. 176 din Teius, judetul Alba, dupa ce presedintele comisiei a informat Biroul Electoral Judetean (BEJ) ca a aplicat stampila de control pe prima pagina a buletinelor de vot, si nu pe ultima, cum prevede legea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

GORJ

Procesul electoral la Sectia 223 din comuna Cruset, judetul Gorj, a fost suspendat pentru aproximativ o jumatate de ora, din cauza lipsei informaticianului.

Sectia respectiva este una speciala, iar informaticianul care trebuia sa asigure monitorizarea procesului electoral nu s-a prezentat la biroul electoral.

Presedinta unei sectii de votare din Targu Jiu a fost amendata de politisti, sambata seara, cu suma de o mie de lei pentru ca a plecat acasa cu stampila de control a sectiei de votare.

SUCEAVA

Procesul electoral a fost suspendat, duminica, intr-o sectie de votare din comuna suceveana Radaseni, dupa ce membrii Biroului sectiei de votare au constatat ca au aruncat in foc stampila de control a sectiei. Aceasta a fost aruncata in soba unde era foc, odata cu mai multe resturi ramase de la despachetarea materialelor electorale.

Presedintele unei sectii de votare din comuna suceveana Vicovu de Sus a fost amendat, duminica, pentru ca a limitat dreptul la vot al unui alegator caruia nu i-a permis sa voteze si la referendum inainte de ora 08.00.

BRASOV

Pungile cu stampilele pentru vot au fost incurcate, sambata seara, in peste 150 din cele 182 de sectii de votare din municipiul Brasov, insa situatia a fost rezolvata, iar toate sectiile de votare au fost deschise, duminica dimineata, la ora 7.00, in tot judetul Brasov, potrivit Prefecturii.

MEHEDINTI

Biroul Electoral Judetean Mehedinti a fost sesizat, duminică, la doua ore de la deschiderea sectiilor de votare, ca s-au primit mai putine buletine de vot la doua sectii din judet, fiind vorba despre un total de 800 de buletine care lipseau.

DOLJ

Procesul de votare a fost oprit la Sectia nr. 620 din comuna Unirea, din judetul Dolj, dupa ce membrii biroului au sesizat disparitia amprentei uneia dintre stampilele de votare.

Buletinele de vot s-au epuizat in trei ore si jumatate la sectia speciala din comuna Predesti, judetul Dolj, iar un reprezentant al acestei sectii si un politist au mers la Biroul Electoral Judetean pentru a solicita suplimentarea buletinelor de vot.

IASI

Filiala ieseana a PDL a solicitat Biroului Electoral Judetean inlocuirea presedintelui sectiei de votare din comuna Bivolari, reclamand ca sambata noapte acesta ar fi luat acasa atat stampila de control, cat si stampilele de votare.

OLT

Aproximativ 300 de persoane sunt audiate de politistii din Olt dupa ce au vrut sa voteze intr-o localitate din judet. Cele 200-300 de persoane urmeaza a da declaratii pe proprie raspundere, motivand intentia lor de a vota intr-o sectie speciala.

VASLUI

Stampilele de control de la trei sectii de votare din judetul Vaslui au fost inversate, problema fiind rezolvata duminica dimineata, iar cele o suta de buletine de vot stampilate necorespunzator au fost anulate.

ILFOV

Procesul de vot la sectia speciala din comuna ilfoveana Moara Vlasiei s-a intrerupt duminica, in jurul orei 11.35, in urma unei pene de curent.

BUCURESTI

Sorin Oprescu sesizeaza, intr-un comunicat al biroului sau de presa remis agentiei MEDIAFAX, furtul unei stampile la o sectie de votare din sectorul 6 al Capitalei.

GIURGIU

Doi barbati au fost retinuti de politisti pentru ca au oferit bani unor alegatori sa voteze un candidat, acuzatii fiind dusi la audieri in fata procurorilor Parchetului Judecatoriei Giurgiu.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Astazi ne alegem presedintele! Vezi declaratiile oamenilor politici!
Astazi ne alegem presedintele! Vezi declaratiile oamenilor politici!

UPDATE: Astazi este primul tur de scrutin al prezidentialelor si totodata referendum national privind o eventuala schimbare a parlamentului. Peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt chemati sa-si exprime optiunile.

Candidatul Gigi Becali, la vot: Mi-am uitat buletinul la Palat
Candidatul Gigi Becali, la vot: Mi-am uitat buletinul la Palat

UPDATE: Candidatul PNG-CD la prezidentiale, Gigi Becali a aparut la sectia de votare din Pipera fara buletin. Dupa ce a facut rost de actul de identitate si a votat, el a declarat: "Am votat ca sa scapam tara de diavoli!".

Masuri stricte de securitate, pentru alegerile de astazi!
Masuri stricte de securitate, pentru alegerile de astazi!

Nici nu va ganditi sa calcati stramb la alegerile de astazi. Orice incalcare a legii va poate aduce ani grei de inchisoare, si se pedepseste si incercarea de a cumpara sau influenta votul altora.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.