Politicienii romani au pus stampila. Vezi pentru ce au votat

×
Codul embed a fost copiat

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, duminica, dupa ce si-a exercitat dreptul la vot, ca a optat pentru "echipa" sa, afirmand ca asteapta ca viitorul sef al statului sa fie "un adevarat presedinte pentru romani".

Klaus Johannis a spus ca procesul electoral decurge normal, fiind "mai simplu" decat data trecuta.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a votat, duminica, "pentru o schimbare majora si pentru o echipa de profesionisti la conducerea tarii". In opinia acestuia, cel mai bun drum pe care trebuie sa il aleagă cetatenii este drumul catre o guvernare buna.

Ca de obicei, Gigi Becali nu s-a prezentat la urne fara sa treaca mai intai pe la biserica, iar Corneliu Vadim Tudor a venit la vot inainte de pranz. Dupa ce a iesit din cabina de votare, in timp ce dadea o declaratie, s-a luat la cearta cu cu un alegator.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a votat, duminica, la sectia speciala din orasul prahovean Mizil, unde in 2008 a fost ales deputat intr-un colegiu uninominal, el spunand, la iesirea de la urne, ca a votat pentru "o schimbare de directie".

Citește și
Traian Basescu vs. Mircea Geoana
Geoana: Am votat cu speranta! Basescu: Mi-a fost foarte greu sa aleg!
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Nastase a spus ca a ales sa voteze la Mizil pentru a fi colegii si de alegatorii sai, si i-a îndemnat pe acestia din urma "sa voteze pentru revenirea la normalitate, pentru o schimbare care sa duca la o viata fireasca, speranta, optimism, intelepciune privind guvernarea tarii".

Vicepresedintele PDL, deputatul de Buzau Cezar Preda, a declarat dupa vot ca nu a primit nimic de la Mos Nicolae, singurul cadou pe care si l-ar dori fiind alegerea unui presedinte care sa fie capabil sa continue reforma statului.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, dupa ce a votat, ca si-a exprimat votul cu gandul la eliberarea Romaniei de un cosmar, de un capitol negru si a facut un apel catre romani sa mearga la vot. Acesta a mentionat ca isi va pastra rezervele fata de exit-poll-uri si va urmari numaratoarea voturilor.

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminica, dupa ce si-a exprimat dreptul constitutional, ca a votat pentru "Proiectul Iohannis", pentru dezvoltarea durabila a tarii si pentru echilibru in societatea romaneasca.

Premierul interimar Emil Boc a declarat, duminica, dupa ce a votat la o sectie din Cluj, ca a optat pentru un presedinte care sa continue procesul de modernizare a tarii, si nu unul care "sa intoarca Romania cu fata spre trecut".  El a spus ca demonstreaza ca este cetatean consecvent, aratand buletinul.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminica, dupa ce a votat la Liceul Jean Monnet din Bucuresti, ca a votat pentru schimbare si ca spera ca vor merge la urne cat mai multi romani.

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, duminica dimineata, ca a mers la vot "cu ganduri de schimbare" intrucat crede ca seful statului si Guvernul ar trebui schimbati, iar romanii ar trebui sa revină la normalite.

Dinu Patriciu, care a mers la Liceu Jean Monet din Capitala, a afirmat, ca a votat "bun simt si pentru o schimbare benefica". Omul de afaceri liberal s-a aratat optimist, argumentand ca este convins ca oamenii acestei tari "sunt sanatosi la minte".

Premierul desemnat Liviu Negoita a declarat, duminica dimineata, dupa ce si-a exercitat dreptul de vot la Scoala generală 81 din Bucuresti, ca a optat pentru "un presedinte sincer si puternic", de care Romania are nevoie in urmatorii cinci ani.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat, duminica, dupa exercitarea votului, ca a votat pentru ca Romania sa nu fie "o tara de doi lei", asa cum o numesc unii, si a anuntat ca PDL va anunta rezultatele numaratorii paralele in jurul orei 2.00. El a spus ca este optimist in privinta acestui scrutin.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat ca a venit la vot cu "cele mai mari emotii" si ca a optat pentru "un presedinte puternic, un presedinte al tuturor romanilor". Acesta a adaugat ca nu are, deocamdata, sesizari privind nereguli in procesul de votare.

Elena Udrea a votat, duminica dimineata, la Colegiul Gheorghe Lazar din Bucuresti, pentru "ca Romania sa ramana pe drumul modernizarii si pentru ca niciodata sa nu ne intoarcem la o democratie originala, sa ramanem la o democratie autentica."

Aceasta spera ca prezenta la vot sa fie mare, pentru ca alegerile de duminica reprezinta "cea mai mare batalie electorala cu cea mai mare miză din ultimii 20 de ani".

Seful campaniei electorale a PDL, Gheorghe Flutur, a votat duminica dimineata la Gura Humorului, localitatea sa de domiciliu, pentru "demnitatea romanilor in Europa si in lume".

El a spus ca a votat pentru continuitate, pentru modernizarea Romaniei, pentru descentralizare si aplicarea referendumului din 22 noiembrie.

Si prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a votat duminica dimineata pentru a-i ajuta pe romani sa scape de criza, mentionand ca liderii liberali vor decide in cursul zilei daca vor astepta rezultatele exit-poll-urilor alaturi de partenerii de la PSD.

"Nu am voie sa pronunt nume de candidati. Am venit sa-i ajut pe romani sa scapam de criza", a declarat Orban.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat dupa exercitarea votului ca angajatii Ministerului de Interne isi vor face datoria la acest tur de scrutin, indiferent de presiunile care vor veni din partea unor politicieni sau a unor ONG-uri mai mult sau mai putin interesate.

"Am votat pentru modernizarea Romaniei. Cu cine, sper ca sunteti convinsi", a mai spus Blaga.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a mers la vot, duminica dimineata, la una dintre sectiile speciale din Sibiu, ea fiind insotita de baietelul sau de doi ani, si a declarat ca a votat pentru a-i asigura acestuia "un viitor mai bun".

Si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, si-a exprimat optiunea in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale duminica, la ora 8.00.

Presedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat, dupa ce si-a exercitat dreptul constitutional la sectia din Sancraiu de Mures, ca a optat pentru o "schimbare" si pentru un Guvern "stabil".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
BEC: Prezenta la vot la nivel national pana la ora 21:00 - 56,99%
BEC: Prezenta la vot la nivel national pana la ora 21:00 - 56,99%

UPDATE: Potrivit Biroului Electoral Central, cea mai scazuta participare la vot a fost in judetele Harghita, Covasna, Satu Mare, Vaslui, iar cea mai mare in Ilfov, Mehedinti, Teleorman, Dambovita si Olt.

Geoana: Am votat cu speranta! Basescu: Mi-a fost foarte greu sa aleg!
Geoana: Am votat cu speranta! Basescu: Mi-a fost foarte greu sa aleg!

Doi candidati s-au calificat in finala, dar unul singur va ocupa fotoliul de la Cotroceni. Binedispusi, au votat de dimineata. Daca Mircea Geoana a spus ca a votat "cu incredere si speranta", Traian Basescu a declarat razand: "Mi-a fost greu sa aleg".

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.