Geoana: Am votat cu speranta! Basescu: Mi-a fost foarte greu sa aleg!

06-12-2009 00:00

Geoana: Am votat cu speranta! Basescu: Mi-a fost f...
Geoana: Am votat cu speranta! Basescu: Mi-a fost f...
Geoana: Am votat cu speranta! Basescu: Mi-a fost f...

Doi candidati s-au calificat in finala, dar unul singur va ocupa fotoliul de la Cotroceni. Binedispusi, au votat de dimineata. Daca Mircea Geoana a spus ca a votat "cu incredere si speranta", Traian Basescu a declarat razand: "Mi-a fost greu sa aleg".


Traian Basescu a fost insotit de fiica cea mica, Elena, si de prima doamna, Maria. La randul sau, Mircea Geoana a venit cu familia, sotia Mihaela si cei doi copii.

Presedintele Basescu a intrat in sectia de votare de la Colegiul Economic A.D. Xenopol, la ora 9:00, in urma sotiei si a fiicei sale. Doamna Maria Basescu a fost prima care a intrat in cabina de votare.

A urmat Elena Basescu, iar presedintele a fost ultimul membru al familiei care a s-a dus sa voteze, exact in momentul in care fiica lui introducea buletinul in urna. A stat in cabina de votare exact 12 secunde.

La iesirea din cabina de vot, Traian Basescu a spus razand: "Mi-a fost foarte greu sa aleg!". In curtea colegiului, Basescu a fost intampinat de cateva zeci de tineri care l-au aplaudat.

Celalalt candidat la presedintie, Mircea Geoana, a venit si el la sectia de votare de la Liceul Jean Monnet insotit de familie. Cum cei doi copii ai sotilor Geoana nu sunt majori, doar candidatul PSD-PC si Mihaela Geoana si-au exprimat optiunea de vot.

Au intrat in acelasi timp in cabine alaturate si, dupa aproximativ un minut, ambii au iesit zambind. Miheala Geoana a fost prima care a introdus buletinul in urna, urmata apoi de Mircea Geoana.

Mircea Geoana a declarat: "Am votat cu incredere si cu speranta, cu incredere ca sfarsitul de an le va aduce romailor unitate, stabilitate si de Mos Nicolae, sper, un nou guvern". Geoana a indemnat romanii sa participe in numar cat mai mare la vot, indiferent de optiunea lor politica.

La plecare, Mircea Geoana s-a intalnit cu omul de afaceri Dinu Patriciu, care a venit si el alaturi de sotie la vot.

Intrebat daca a primit ceva de Mos Nicolae, Mircea Geoana a declarat ca nu a fost suficient de cuminte, dar spera totusi ca Mosul sa ii aduca darul duminica seara.

Profil de candidat: Traian Basescu si Mircea Geoana

S-au deschis sectiile de votare. Romanii isi aleg presedintele

 


VIDEO PROTVPLUS.RO