Alegeri prezidențiale 2019. Câți deținuți vor vota în turul al doilea


Ultimul update: Vineri 22 Noiembrie 2019 16:00
Data publicarii: Vineri 22 Noiembrie 2019 14:28
Categorie: Alegeri Prezidentiale 2019
vot detinuti

Alegeri Prezidențiale 2019, vot diaspora, turul 2. Peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ca urmare a centralizării cifrelor din teritoriu, situaţia statistică estimativă arată că numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot este de 17.941, iar al celor cu drept de vot, care şi-au exprimat în scris intenţia de a participa la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, se ridică la 15.151. Numărul deţinuţilor custodiaţi este de 20.324, precizează ANP.

Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Cum arată buletinul de vot
 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor subliniază că situaţia numerică centralizată miercuri este estimativă, termenul limită pentru depunerea listelor nominale şi a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, fiind preziua votării, cel mai târziu la ora 20.00, informează Agerpres.

Alegătorii deţinuţi în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale votează prin intermediul urnei speciale.

Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Totul despre votul din 24 noiembrie
 

În vederea asigurării exercitării în bune condiţii a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, la nivelul unităţilor subordonate ANP au fost dispuse mai multe măsuri: identificarea persoanelor private de libertate cu drept de vot şi informarea acestora cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale; informarea deţinuţilor cu drept de vot cu privire la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea acestui drept; depunerea diligenţelor necesare eliberării actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu posedă sau preschimbării celor al căror termen de valabilitate este expirat; depunerea listelor nominale, împreună cu cererile, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere.

O altă măsură vizează stabilirea şi amenajarea unui spaţiu corespunzător în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, ţinându-se seama de numărul aproximativ al persoanelor private de libertate participante la alegeri, în conformitate cu prevederi din Decizia Biroului Electoral Central nr. 56/18.10.2019, menţionează ANP.

Liviu Dragnea are dreptul să voteze duminică

 

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, are posibilitatea de a vota în scrutinul de duminică pentru alegerea viitorului președinte al României.

Dragnea este închis în Penitenciarul Rahova, unde ispășește o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37