Interes marit pentru alegerile de duminica manifestat in inchisorile din tara. Unde au votat politicienii aflati dupa gratii

17-11-2014 08:34


Un interes marit pentru alegerile prezidentiale s-a vazut si in inchisorile si aresturile politiei din toata tara. Printre zecile de mii de romani privati de libertate sunt si unii cu nume sonore, incatusati recent.

Milionari sau politicieni, si ei au acest drept, fie pentru ca, prin deciziile judecatoresti, nu le-a fost interzis, fie pentru ca, deocamdata, nu si-au primit condamnarea.

Fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, si fiul sau Andrei au votat dimineata in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov unde a fost amenajata o sectie speciala.

Tot de dupa gratii, dar in Capitala, au facut acelasi lucru Dorin Cocos, primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si fostul ministru al comunicatiilor, Gabriel Sandu.

Desi acuzati de coruptie, au inca dreptul de a alege, pentru ca procesul lor nu s-a incheiat.

Inspector Monica Daijbog, purtator de cuvant MAI: "Peste 1.000 si ceva de arestati au votat. Nu au fost incidente".

La Penitenciarul Galati, aproape 700 de detinuti au votat cu gandul la ce vor face ei dupa eliberare. Spera sa beneficieze de o lege care sa le amnistieze pedeapsa. Sectia de votare a fost organizata chiar in incinta spatiului de detentie, iar procesul electoral s-a desfasurat fara incidente.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a anuntat ca, in turul doi, al scrutinului prezidential din cei 25.500 de condamnati cu drept de vot, si-au anuntat intentia de a-si alege presedintele peste 21.000.

VIDEO PROTVPLUS.RO