Dosar penal pentru un tanar de 17 ani din Ilfov care a votat desi mai avea 2 luni pana la majorat

03-11-2014 13:43


alegeri

Nu doar in strainatate au fost probleme, ci si in tara, unde multi alegatori s-au trezit ca nu au putut vota pe listele suplimentare.

Si asta pentru ca unele sectii au ramas prea repede fara formulare. Abia dupa ce informatia a ajuns in presa primariile au inceput sa trimita copii xerox cu tabelele. Mai erau insa doar 4 ore pana la inchiderea urnelor. Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca au fost 291 de sesizari privind incalcarea legii la sectiile de vot, 78 dintre ele fiind fapte penale. 57 de persoane sunt cercetate de procurori dupa ce au incercat sa corupa alegatorii, au votat de mai multe ori sau au introdus in urna mai multe buletine. Au fost si cazuri de persoane care au votat desi nu aveau acest drept.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Prezenta la urne, potrivit BEC: 53,10%. Cate voturi au fost anulate

De exemplu, un tanar de 17 ani din Ilfov, care a apucat sa introduca in urna buletinul de vot inainte ca presedintele sectiei sa isi dea seama ca acesta mai avea 2 luni pana cand implinea varsta de 18 ani, varsta necesara pentru a-ti exercita dreptul electoral. In final baiatul s-a ales cu dosar penal pentru frauda la vot.

Un alt dosar penal pentru furt a fost deschis si in Arges dupa ce s-a constatat ca cineva a furat una din stampile, iar in Resita presedintele unei sectii de votare este si el cercetat pentru neglijenta dupa ce a constatat ca-i lipseau 400 de buletine de vot inainte de deschiderea urnelor. S-au aplicat si zeci de amenzi, in valoare totala de peste 42 de mii de lei. Cat despre listele suplimentare lipsa, Biroul Electoral Central ar putea sa-i amendeze pe presedintii sectiilor de votare care nu au anuntat ca au ramas fara aceste documente impiedicand astfel mai multi alegatori sa voteze.

Citeste si: INCIDENTE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Un sucevean a vrut sa voteze avand o copie a cartii de identitate lipita pe un carton

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO