Victor Ponta le promite romanilor din diaspora ca vor putea vota pe 16 noiembrie. "Vreau ca toti romanii sa voteze"

03-11-2014 12:18


Premierul Victor Ponta, totodata candidat la presedintia Romaniei, a declarat, luni, ca este revoltat de faptul ca anumiti romani din strainatate nu au putut vota si a promis ca situatia va fi ma buna in turul al doilea, pe 16 noiembrie.

Presedintele PSD a declarat, de la sediul MAE, ca ambasadorii, consulii si sefii sectilor de votari din tarile cu probleme.

Sinteza declaratiilor lui Victor Ponta:

"Paris, Londra, Munchen, R. Moldova. Fiecare cetatean roman trbuie sa-si exercite dreptul la vot. Este inadmisibil ca romanii sa nu poata sa voteze. Cum am putut sa organizam fara nicio dificultatea votul la peste 18.000 in tara, la fel sunt convins ca se poate face si in diaspora.

Trebuie sa aratam respect pentru orice fel de cetatean care vrea sa voteze. Va asigur ca pe 16 noiembrie vor putea sa-si exercite dreptul constitutional la vot.

Prezenta a fost mult mai mare in diaspora, fata de 2009. Vreau sa precizez ca toate masurile care vor fi dispuse maine de catre BEC vor avea, financiar si logistic, sprijinul MAE si al Guvernului. I-am cerut ministrului MAE, va convoca la Bucuresti toti ambasadorii, consulii din Franta, Marea Britanie, Germania si Republica Moldova.

Ca premier si viitor presedinte, vreau ca pe 16 noiembrie la ora 21, toti romanii care vor sa voteze sa voteze, pentru ca asta da legitimitate presedintelui", a spus Victor Ponta.

VIDEO PROTVPLUS.RO