"Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti". Cine sunt femeile din spatele candidatilor la presedintie

×
Codul embed a fost copiat

"In spatele unui presedinte de succes se afla o femeie puternica!", este crezul americanilor, care au transformat ideea de "prima doamna a Statelor Unite" intr-un adevarat mit.

Urmariti cele mai noi informatii si analize despre alegerile din acest an din Romania in sectiunea speciala ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, precum si pe Twitter @StirileProTV, cu hashtag-ul #prezidentiale2014.

In Romania, insa, sotia presedintelui Republicii, indiferent cum s-a numit ea dupa Revolutie, a avut mai degraba un rol secundar. Strategii de campanie electorala i-au sfatuit pe candidati sa isi tina consortele departe de lumina reflectoarelor, probabil ca sa nu para in ochii lumii sub papuc. In realitate, publicul este tot mai avid sa afle cine este cea care ii face ciorba presedintelui si ce fel de haine poarta.

"Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti", este o veche vorba romaneasca de care politicienii cu aspiratii la prima functie in stat par sa fi auzit. Motiv pentru care aparitiile publice ale posibilelor prime doamne ale Romaniei s-au inmultit. Tinuta fara cusur, eleganta si feminitatea doamnei ar putea fi de bun augur. Unele dintre consoarte sunt cunoscute, altele nu.

Fost deputat, in prezent europarlamentar la Bruxelles, ajuns la al doilea mandat, Daciana Sarbu este singura dintre sotiile candidatilor la Presedintie care face politica.

Citește și
Teodor Melescanu
Planuri pentru alegerile prezidentiale. Melescanu e de acord sa fie sustinut de ACL daca Iohannis este declarat incompatibil
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Si-a cunoscut sotul la partid, iar relatia lor a devenit oficiala dupa 2006, cand Victor Ponta a divortat de prima nevasta. Iar in iunie 2008, Daciana si Victor si-au jurat credinta, in aceeasi zi in care au botezat-o pe Irina Octavia, fiica lor. Victor Ponta mai are un copil, pe Andrei, din prima casatorie.

Si Carmen - sotia lui Klaus Iohannis - cocheteaza cu ideea ca ar putea sa ajunga prima doamna. Putin cunoscuta publicului, profesoara de limba engleza de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu, a venit la Bucuresti la evenimentul din Piata Victoriei, cand sotul ei si-a lansat candidatura. A fost atenta la fiecare detaliu.

Carmen Iohannis ne-a marturisit ca o place pe Michelle Obama, dar .."Am admirat intotdeauna familia regala si modelele mele sunt din mijlocul familiei regale", a spus aceasta.

Carmen si Klaus Iohannis s-au casatorit in 1989 si nu au copii.

In schimb, Loredana Tariceanu, cea de-a cincea sotie a fostului premier, se pregateste sa il faca tata pe Calin Popescu Tariceanu.

C.P. Tariceanu: Va fi al treilea baiat.

Reporter: Cand se va naste?

C.P. Tariceanu: In ajunul Craciunului.

Mai tanara cu 26 de ani decat sotul sau. Loredana este absolventa de arte plastice si are un atelier de creatie vestimentara. Motiv pentru care Tariceanu nu ar trebui sa-si faca probleme la acest capitol. "In privat discutam orice si primesc observatii de la ea, de cate ori are de facut stau si sunt foarte atent", a spus Tariceanu.

Desi a fost o prezenta discreta pana acum, l-a insotit totusi pe partenerul ei la Palatul Parlamentului, unde si-a lansat candidatura. "Sotiile oamenilor politici cred ca trebuie sa fie prezente discrete in viata publica si sa nu se amestece decat in problemele care tin de familie, nu in cele care tin de stat, partid...", a mai spus Tariceanu.

Elena Udrea nu crede in aceasta teorie. Ea vrea sa ajunga si presedinte si prima doamna.

"Poate ajung regina Romaniei...", a spus Udrea. In prezent, Elena Udrea este divortata. Dupa 10 ani a pus capat mariajului cu Dorin Cocos, la notar.

Fara obligatii este si Monica Macovei. Fostul ministru al Justitiei a tinut departe de ochii presei viata sa privata.

Nascuta Gherghescu, ea s-a casatorit cu procurorul Valentin Macovei, caruia i-a daruit un baiat. La despartire, Monica Macovei a decis sa pastreze numele fostului sot.

Eva, partenera lui Kelemen Hunor, este cea mai tanara dintre sotiile candidatilor. Are 30 de ani si s-au cunoscut pe vremea cand lucra la Guvern, in calitate de consilier.

Din vara anului trecut, Eva si Kelemen Hunor au o fetita, pe Hanna.

Chiar daca barbatul ei este la a cincea tentativa de a ajunge presedinte, Doina Vadim Tudor a ramas o prezenta extrem de discreta. Casatoriti de 26 de ani, CV Tudor si sotia sau au doua fiice - Lidia si Eugenia.

Sabina - consoarta lui Gheorghe Funar - este consilier la Curtea de Conturi, la Bucuresti. Este de profesie economist si preda la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

Fostul sef al SIE, Teodor Melescanu, s-a recasatorit in 2009 cu Viki Melescanu. Prima lui sotie, Felicia, s-a stins in 2004.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Dosarul lui Iohannis va fi judecat in recurs la ICCJ. Reactia candidatului PNL:
Dosarul lui Iohannis va fi judecat in recurs la ICCJ. Reactia candidatului PNL: "Nimic nu se mai poate schimba"

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi judecat in recurs de instanta suprema. Candidatul liberal la presedintie spune ca este o decizie normala.

Planuri pentru alegerile prezidentiale. Melescanu e de acord sa fie sustinut de ACL daca Iohannis este declarat incompatibil
Planuri pentru alegerile prezidentiale. Melescanu e de acord sa fie sustinut de ACL daca Iohannis este declarat incompatibil

Candidatul independent la Presedintie Teodor Melescanu spune ca ar accepta sa fie sustinut de Alianta Crestin Liberala (ACL), daca presedintele PNL, Klaus Iohannis, ar fi declarat incompatibil de ICCJ.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.