Neurochirurgul Leon Danaila deschide lista PNL de candidati in Bucuresti pentru Senat: "Fara politica nu se poate"

Ultima actualizare: 27-10-2016 07:15
leon danaila

Medicul Leon Danaila deschide lista PNL de candidati in Bucuresti pentru alegerile parlamentare.

Intrebat de jurnalisti de ce a ales acum sa faca acest pas, sa intre in politica, si de ce a ales PNL-ul, medicul a raspuns ca "fara politica nu se poate".

"Fara politica nu se poate aplica niste legi generale in niciun domeniu. Tehnocratia este buna, dar este prea limitata. Oamenii politici au vederi mai mari. Includ si una, adica tehnocratia, dar si politica, vederea in general, ansamblul activitatii unui individ care este obligat sa depuna niste eforturi, pentru a-i invata si pe ceilalti. Din cauza aceasta, politica, este foarte buna, este sa zic o scoala pentru mine, pentru a aplica ceea ce in practica am facut." - a declarat Danaila.

Leon Danaila este membru al Academiei Romane, al Academiei de Stiinte Medicale si al altor 21 de academii si societati stiintifice din lume. El se numara printre cele 5.000 de personalitati importante ale lumii.

Este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa si figureaza alaturi de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului XXI. Dupa 30 de ani de studii si cercetari a descoperit o noua celula in creier.

In primavara anului 2016, o fotografie cu Leon Danaila calatorind cu metroul bucurestean a devenit virala pe retelele de socializare din Romania.

El a scazut rata mortalitatii in operatiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator si a fost primul in Romania care a facut operatii pe creier cu laser. Pana in prezent a efectuat peste 27.000 de interventii chirurgicale, din care 14.700 cu microscopul operator si 715 cu laserul.

Pe lista de la Senat se mai afla economistul Florin Citu, potrivit unor surse citate de Agerpres.

La Camera Deputatilor, lista PNL este deschisa de Adriana Saftoiu, urmata de Eugen Nicolaescu, Florin Alexe, Ovidiu Raetchi si Cristina Traila.

PNL are incredere si intr-o tanara de doar 24 de ani, Mara Mares, prima pe lista PNL pentru Camera la Brasov. Acolo tatal sau, Ioan Mares este consilier judetean.

Mara Mares: "Nu m-a pus tata pe lista. Am depus candidatura"

Tanara se mandreste pe pagina de Facebook ca a studiat la universitati renumite din Marea Britanie, iar in momentul de fata locuieste la Londra.

Prezenta ei il lasa fara un nou mandat pe fostul ministru de Finante Gheorghe Ialomitianu.

De altfel, mai multe nume grele din PNL nu se mai regasesc pe lista de candidati, fie din motive penale fie pentru ca au fost convinsi sa se retraga.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO