Alegeri parlamentare 2020. Cum afli secția la care ești arondat

Rezultate alegeri parlamentare 2020 Călărași. Lista candidaţilor la Senat şi Camera Deputaţilor
Inquam

Duminică, 6 decembrie 2020, peste 18 milioane de români sunt așteptați la urne pentru a alege senatorii și deputații care vor face parte din Parlamentul României în următorii patru ani.

 

Alegeri parlamentare 2020. Cum afli secția la care ești arondat în țară

 

La alegerile parlamentare din 6 decembrie, alegătorii votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

Pentru a afla la ce secție de votare sunteți arondat, accesați www.registrulelectoral.ro, introduceți datele personale și veți afla secția de votare la care vă puteți exprima opțiunea.

Citește și
Rezultate alegeri parlamentare 2020. Ce spun sondajele cu trei zile înainte de vot
Rezultate alegeri parlamentare 2020. Ce spun sondajele cu trei zile înainte de vot
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În București, nu puteți vota în alt sector.

Lista cu secțiile de votare poate fi găsită și AICI.

Autoritatea Electorală Permanentă a realizat o hartă a secțiilor de vot din țară și din străinătate, care poate fi consultată accesând următorul link:

https://gis.registrulelectoral.ro:8443/DrumLaSectie

 

Alegeri parlamentare 2020. Unde votezi în funcție de reședință sau domiciliu

 

Conform Deciziei BEC nr. 85/23.11.2020 privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot, alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ- teritorială în care şi-a stabilit domiciliul, votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă, scrie votcorect.ro.

Alegătorul care a fost omis din lista electorală permanentă a secţiei de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are domiciliul este înscris în lista electorală suplimentară.

Alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ-teritorială în care şi-a stabilit reşedinţa, alta decât cea de domiciliu, votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are reşedinţa, indiferent de data stabilirii acesteia. în acest caz, alegătorii care nu au formulat cereri privind înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă conform art. 42 alin. (1) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, sunt înscrişi în lista electorală suplimentară.

În cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-o altă unitate administrativ-teritorială, decât cea unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa, poate vota la orice secţie de votare, sub condiţia ca aceasta să se afle în cadrul circumscripţiei electorale judeţene unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa. în acest caz, alegătorul este înscris în lista electorală suplimentară.

Alegătorul care are domiciliul şi reşedinţa în aceeaşi unitate administrativ-teritorială, poate vota fie la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă, fie la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are reşedinţa, în acest ultim caz, fiind înscris în lista electorală suplimentară.

Alegătorul care deţine o dovadă de reşedinţă al cărei termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020, îşi poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020 în circumscripţia electorală unde şi-a stabilit reşedinţa, cu aplicarea corespunzătoare a alin. (4) sau (5) ultima teză, după caz.

Alegeri parlamentare 2020. Unde votezi dacă ai reședința sau domiciliul în București

 

Alegătorul cu domiciliul în municipiul Bucureşti care în ziua votării se află în raza teritorială a acestuia, votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă.

Alegătorul cu domiciliul în municipiul Bucureşti care a fost omis din lista electorală permanentă a secţiei de votare la care este arondată strada unde îşi are domiciliul este înscris în lista electorală suplimentară.

Alegătorul cu reşedinţa în municipiul Bucureşti, fară a avea domiciliul în municipiul Bucureşti, care în ziua votării se află în raza teritorială a acestuia îşi poate exercita dreptul de vot numai la secţia de votare la care este arondată strada unde îşi are reşedinţa, indiferent de data stabilirii acesteia. în acest caz, alegătorii care nu au formulat cereri privind înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă conform art. 42 din Legea nr. 208/2015, sunt înscrişi în lista electorală suplimentară.

Alegătorul care are atât domiciliul, cât şi reşedinţa în municipiul Bucureşti, poate vota fíe la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă, fie la secţia de votare la care este arondată strada unde îşi are reşedinţa, în acest ultim caz, fiind înscris în lista electorală suplimentară.

În cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-un alt sector al municipiului Bucureşti, decât acela unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa, poate vota numai la secţia de votare la care este arondată strada unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa.

Dacă aveți viza de flotant, dar nu v-ați înscris în Registrul Electoral, puteți vota la adresa de domiciliu pe liste permanente sau unde aveți reședința, pe liste suplimentare. Nu puteți vota la altă secție de votare din aceeași localitate.

Dacă nu aveți viza de flotant sau adresa de domiciliu într-un anumit județ nu puteți vota pentru listele electorale corespondente, ci trebuie să vă deplasați în județul unde aveți drept de vot.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Alegeri parlamentare 2020, ghidul alegătorului. Tot ce trebuie să știi despre votul din 6 decembrie
Alegeri parlamentare 2020, ghidul alegătorului. Tot ce trebuie să știi despre votul din 6 decembrie

Alegerile parlamentare 2020 au loc duminică, 6 decembrie 2020, românii fiind chemați la vot pentru a alege membrii Senatului și ai Camerei Deputaților.

Rezultate alegeri parlamentare 2020. Ce spun sondajele cu trei zile înainte de vot
Rezultate alegeri parlamentare 2020. Ce spun sondajele cu trei zile înainte de vot

Cu câteva zile înainte de alegeri, partidele fac scenarii și duc negocieri pentru un posibil viitor guvern. Cele mai recente sondaje arată că prezența la vot va fi una scăzută, ceea ce dezavantajează toate formațiunile.

Cu cine ar vota românii la alegerile parlamentare 2020: PNL şi USR sunt în scădere, PSD e în creştere uşoară
Cu cine ar vota românii la alegerile parlamentare 2020: PNL şi USR sunt în scădere, PSD e în creştere uşoară

PNL înregistrează în luna noiembrie 28,5% din intenţiile de vot la alegerile parlamentare, în scădere faţă de 32,6% din voturi în octombrie, iar PSD are 23,6%, în creştere faţă de luna precedentă, când era creditat cu 21,7%, relevă un sondaj IMAS.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.