Pe cine ar putea propune PSD pentru funcția de premier. Anunțul făcut de Ciolacu pentru Știrile ProTV

Ultima actualizare: 03-12-2020 16:03

Cu ocazia alegerilor parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie, echipa Știrilor ProTv a organizat o serie de interviuri cu mai mulți lideri politici din România, printre care și Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD).

Într-un interviu acordat jurnalistului Cristian Leonte, liderul PSD a fost întrebat care sunt propunerile partidului pe care îl reprezintă pentru funcția de premier. Acesta a transmis că social democrații au în acest moment mai multe variante din care vor alege.

"Avem mai multe propuneri, am ieşit din acea logică în care preşedintele partidului trebuie să deţină toată funcţiile. Mă bucur că am făcut acest lucru şi cred că această abordare este una corectă. Sunt mai mulţi nominalizaţi, printre care Sorin Grindeanu, Mihai Tudose şi Vasile Dîncu. Trebuiesc oameni cu experienţa guvernamentală, oameni care au avut progres", a spus Ciolacu.

Toate informațiile despre alegerile parlamentare din acest an sunt disponibile AICI.

Cu cine va forma PSD majoritate în viitorul Parlament

 

Întrebat cine va forma majoritate în viitorul Parlament, dacă va avea cel mai mare număr de parlamentari, Marcel Ciolacu a evitat să dea un răspuns clar, precizând doar că este ”exclus” o colaborare cu PNL.

Președintele PSD a recunoscut că poartă deja discuții în acest sens ”cu toți liderii politici cu reprezentare în Parlament”.

Marcel Ciolacu: ”Haideți să vedem ce partide vor intra în Parlament. (...) Românii vor decide ce partide vor intra și ce partide nu. Este o polarizare a luptei politice între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. Cu certitudine nu o să facem Guvern cu Partidul Național Liberal. Este o decizie deja luată în interiorul partidului și pe care o s-o respect.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO