„Pariul” câștigat de hotelierii de pe litoral. Investițiile care le-au adus un grad de ocupare de peste 80% în sezonul rece
După modelul centrelor balneo de pe coasta Mediteranei, managerii hotelurilor de pe litoral au înțeles că trebuie să investească în baze de sănătate pentru a atrage turiști și în perioada iernii.
Așa că au lărgit zonele SPA deja existente cu echipamente și personal pentru diverse tratamente medicale. Iar gradul de ocupare a trecut, în acest an, de 80%.
Monica Cioacă doamnă a venit din Alexandria. Stă în Mamaia 13 zile, împreună cu soțul și fac patru proceduri pe zi.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Monica Cioacă, pacientă: „Am venit pentru tratament”.
Reporter: „Ce fel de proceduri faceți?”.
Monica Cioacă: „Drenaj limfatic, vacummed, băi galvanice”.
Terapia este folosită, în general, în probleme vasculare și insuficiență circulatorie venoasă dar și pentru prevenirea altor afecțiuni. Într-un alt cabinet se tratează alte boli.
Violeta Hanganu, terapeut: „Doamna a venit cu o problemă acută, durere acută în zona lombară, dar intrăm și pe alte segmente, având în vedere că el este cald relaxează musculatura”.
Investiții masive pe litoral
Hotelierii au înțeles, astfel, că fără investiții nu au cum să atragă turiști în extrasezon și, mai ales, în lunile reci de iarna din decembrie până în februarie, când litoralul este pustiu. 550 de lei costă o noapte de cazare cu trei mese pe zi și patru proceduri.
Lavinia Gheorge, medic specialist: „Pot fi tratate probleme de orice natură, precum patologie reumatismală, patologie articulară, ortopedică, neurologică, pacienții cu accidente vasculare. copiii cu scolioză care se întâlnesc din ce în ce mai des în ultimul timp”.
Oana Olteanu, reprezentanta unui hotel: „Investiția a fost de 1 milion de euro, am făcut toate astea pentru a avea un număr mai mare de turiști și turiști mulțumiți, bineînțeles”.
În sudul litoralului, la Eforie Nord, o altă bază de tratament este plină. Există 46 de cabinete. Aici, 6 zile de tratament costă 2.500 de lei, iar nămolul de la Techirghiol este folosit în cele mai multe proceduri.
Pacientă: „Eu mă simt foarte bine aici că altfel nu m-as întoarce, vorbesc serios, asta e a doua oară pe anul ăsta când vin și pregătim să venim în ianuarie din nou”.
Ștefan Necula, reprezentantul unei agenții de turism: „Sunt peste 35 de hoteluri în oferta noastră deschise pe litoral în cele care oferă și tratamente medicale sunt la capacitate, au grad de ocupare de 100% în wekenduri în extrasezon”.
Cele mai multe hoteluri deschise în extrasezon sunt în Mamaia și Eforie Nord.