Zonele din București unde mașinile poluante vor fi interzise. Când nu se vor aplica noile taxe


Ultimul update: Miercuri 14 August 2019 19:17
Data publicarii: Miercuri 14 August 2019 18:17
Categorie: Stiri actuale

Autorităţile anunţă măsuri fără precedent pentru reducerea poluării în capitala României, oraş în care este tot mai dificil să duci o viaţă normală şi să respiri aer curat.

Din cele aproximativ două milioane de autoturisme care circulă aici, primăria vrea să le interzică în centru pe cele extrem de vechi, care dăunează grav sănătăţii.

Mai mult decât atât, cei care tranzitează Bucureştiul şi au maşini înmatriculate în alte judeţe sau în alte ţări ar urma să plătească o vinietă electronică. Noile taxe apar şi pentru bucureştenii care au vehicule cu grad de poluare euro 3 şi vor să circule în zona zero.

Vor plăti vinieta electronică în primul rând proprietarii maşinilor înmatriculate în alte judeţe, în afară de Ilfov sau în alte ţări, inclusiv cele cu număr de Bulgaria.

Toate, indiferent de gradul de poluare, vor putea intra în centrul Bucureştiului doar dacă plătesc 10 lei pe zi sau 1900 de lei pe an.

Mihai Teodorescu, Direcția Transporturi: ”Se va putea achiziţiona şi prin sms, online şi de la fiecare benzinărie, aşa cum este buna practică cu rovinieta de la CNAIR.”

Ce mașini nu vor mai putea circula în centrul Bucureștiului. Nu se aplica noaptea, în weekend și de sărbători
 

ATENŢIE, în centrul oraşului nu vor putea circula deloc maşinile care poluează: non euro, euro 1 sau euro 2.

Măsură nu va fi impusă noaptea, între orele 22 şi 7 şi nici în weekend sau de sărbătorile legale.

Iniţiatorii proiectului au delimitat astfel centrul, Piaţa Victoriei, Şoseaua Ştefan cel Mare, Strada Polonă, Mihai Eminescu, Bulevardul Nerva Traian, Bulevarul Mărăşeşti, Piaţa Constituţiei, Strada Izvor, pe lângă parcul Izvor, Strada Berzei şi apoi Buzești până în Piaţa Victoriei.

Pentru a circula în acest perimetru, cei care au maşinile înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov cu normă de poluare euro 3 vor fi obligaţi şi ei să achite vinieta electronică.

În acest caz sunt valabile două abonamente, în valoare de 75 de lei pe lună sau 900 de lei pe an.

Cei care locuiesc în centru nu sunt scutiţi de taxe şi nici nu scapă de interdicţie dacă au maşinile poluante.

Gabriela Firea: ''Nu vor mai avea acces în centru şi cred că vor fi dezarmaţi şi vor încerca să le vândă, să procure un alt autoturism sau cel mai bine ar fi şi cel mai indicat să folosească transportul public în comun, e adevărat, care are în continuare anumite probleme, nimeni nu spune că este perfect. ”

Pentru a identifica maşinile care nu achita această nouă vinieta electronică, ar urma să fie montate aproape 200 de camere de supraveghere care vor citi numerele de înmatriculare, la fiecare intrare în Bucureşti şi în zeci de intersecţii din centru. Şi cei care nu respecta aceste noi reguli ar putea plăti amenzi de până la 2000 de lei.

Excepţie de la plata vinietei fac doar vehiculele care aparţin serviciilor publice comunitare, maşinile de ambulanţă, smurd sau pompieri.

Măsuri similare au luat şi alte capitale. În Londra, de exemplu, există din 2003 o taxă de congestie pentru maşinile care intră în centrul oraşului, de 11,5 lire pe zi, iar parcarea este cu 50% mai scumpă pentru maşinile diesel. În Milano, taxa, în valoare de 5 euro pe zi, se plăteşte doar de luni până joi. Şi aici sunt interzise în centru maşinile foarte poluante.

București, unul dintre cele mai poluate oraşe europene
 

La km 0 al Bucureştiului, în timpul vacanţei de vară, străzile sunt pline de maşini, iar aerul este greu de respirat în special în zilele caniculare ca cea de azi.

Peste două milioane de locuitori ai Capitalei, neoficial chiar patru milioane, stau într-unul dintre cele mai poluate oraşe europene, mai precis suntem pe locul 6 în acest top nefast. Este nevoie urgentă aşadar de măsuri care să reducă poluarea ajunsă la cote alarmante.

Din cele şase staţii de măsurare a calităţii aerului în Bucureşti, două arată frecvent depăşiri ale limitelor admise, chiar şi de nouă-zece ori, potrivit datelor oficiale.

Şi nu ajută deloc numărul mare de maşini care circulă momentan fără restricţii în Bucureşti - în ultimii 10 ani numărul lor s-a dublat.

Dacă va fi aprobat acest proiect, multe dintre maşini nu vor mai avea voie să circule pe aici. Proiectul este momentan în dezbatere publică pentru 45 de zile, apoi ar putea suferi modificări, spun reprezentanţii primăriei, după discuţiile cu cetățentii şi cu ONG-urile, pentru ca forma finală a proiectului să fie votată în toamnă de consilierii generali iar măsurile să intre în vigoare din ianuarie 2020.

 

Vinietă pentru Capitală. Maşinile care ar putea fi interzise complet în centru
Vinietă pentru Capitală. Maşinile care ar putea fi interzise complet în centru
VIDEO PROTVPLUS.RO
Gabriela Firea
Lovitură pentru Firea. Ce spune Avocatul Poporului despre ridicarea mașinilor parcate ilegal
Trei agenți de pază ai unui club din București, reținuți după ce au bătut doi tineri
Concluziile anchetei de la INML, dezvăluite de unchiul Alexandrei
Doi pui de urs loviți de o maşină pe șosea, în Harghita. Unul dintre ei a murit
Avocatul Tonel Pop: „Soția lui Dincă a distrus probe. Rămâne de văzut dacă voit sau nu”
Iaht cu 6 persoane la bord, blocat în larg, în Marea Neagră. Oamenii au sunat la 112
atacator sapoca
Atacatorul de la Săpoca, expertizat pentru a se stabili dacă a avut discernământ
Jaf urmat de un incendiu în Dâmbovița. Hoții au reușit să fugă cu 150.000 de lei
Turiști israelieni, blocați pe munte, în Sinaia. Unde voiau să ajungă
Minore agresate sexual de un polițist care era și antrenor de box, în Sibiu
Incendiu devastator la o fabrică de lapte din Harghita. Avertisment emis prin RO-ALERT
Cine este tânărul reţinut după ce ar fi ucis o fetiţă de 2 ani. Era fiica iubitei sale