„Ne expun unor riscuri majore”. Șapte medici de la spitalul „Bagdasar Arseni” din București nu mai vor să facă gărzi
Șapte medici din secția de chirugie plastică a Spitalului Bagdasar Arseni nu vor să mai facă gărzi de la 1 noiembrie.
Au semnat un document către managerul unității sanitare, în care reclamă că secția nu ar îndeplini condițiile și spun că există riscul ca ei să fie acuzați de malpraxis. Pe de altă parte, noua șefă de secție dă asigurari că și prin plecarea lor, gărzile pot fi acoperite.
Șapte medici specialiști și primari au semnat hârtia în care precizează următoarele:
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
„Suntem nevoiți să recurgem la acest gest radical din cauza că actualele condiții din Spitalul Clinic de Urgentă Bagdasar Arseni și riscul de malpraxis ne expun unor riscuri majore din punct de vedere profesional.”
Până pe 11 otombrie, cei șapte demisionari trebuie să explice, în scris, care consideră că sunt riscurile la care se expun în timpul gărzilor. Conducerea unității sanitare spune că până acum niciunul dintre ei nu a făcut vreo sesizare că ar lipsi ceva din secție și că nu își pot desfăura meseria așa cum trebuie.
Dr. Anca Bordianu, șefa secției de chirugie plastică Bagdasar Arseni: „Vom putea acoperi gărzile în continuare, cu un efort suplimentar. Este o surpriză chiar și pentru mine să aflu că sunt nemumlțumiți. Nu înțeleg nemulțumirea lor doar pe perioada contractului de gărzi. Totuși lucrăm în aceleași condiții, cu aceleași resurse și în timpul programului de zi.
Reporter: Poate gărzile sunt mai dificile?
Dr. Anca Bordianu, șefa secției de chirugie plastică Bagdasar Arseni: Lucrăm într-un spital de urgență și automat munca este solicitantă.”
Totodată conducerea vrea să afle dacă într-adevăr, în secție sunt probleme, ori atitudinea medicilor este o reacție subiectivă în urma unor sesizari care au fost depuse la Direcția Națională Anticorupție, cu privire la posibile abateri de natură penală pentru cinci dintre cei șapte semnatari.
Mai mult, surse medicale susțin că unii dintre acești medici lucrează și în clinici private și că ar fi nemulțumiți de noile reguli, care îi împiedică să plece din timpul programului de la stat pentru a face intervenții la privat.
Sursa: Pro TV
Etichete: medici, protest, coruptie, spitalul bagdasar arseni, garzi,
Dată publicare:
09-10-2023 19:56