Ziua și recordul negativ. Medic: „Fluxul de pacienți cu Covid-19 este tot mai mare”
Trăim ziua şi recordul negativ. Autorităţile confirmă încă 614 cazuri noi de COVID-19 în doar 24 de ore, după ce miercuri am fost pe un nedorit loc 2 din toată Uniunea Europeană.
''Încă avem paturi în spitale, însă asta nu este o scuză să nu respectăm regulile de distanţare fizică'', spune ministrul Sănătăţii, care atrage atenţia că într-o situaţie cu tot mai multe infectări nu mai putem vorbi de alte măsuri de relaxare de la 15 iulie.
Nu ar fi exclus însă că autorităţile să instituie anumite restricţii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
După recordul de miercuri, raportarea de joi a grupului de comunicare strategică ne dă fiori: 614 cazuri noi în doar 24 de ore. Statistică arată că încă de la începutul lunii iulie numărul acestora a crescut progresiv, ajungând aproape să se dubleze.
În România, sunt aproape 31.000 de cazuri de la începutul pandemiei, iar trendul se menţine crescător.
Nelu Tătaru: „Avem o perioadă în care vom vedea un număr crescut de cazuri, dar nu o creştere exponenţială, ci progresivă, sper să fie uşor de la o zi la altă încât să putem trata aceşti pacienţi. Dincolo de focarele ştiute - centrele de bătrâni, centrele de pacienți neuropsihici, cei care lucrează aici, avem o creştere a numărului de cadre medicale - avem transmitere comunitară. Această transmitere comunitară se face într-un context în care am beneficiat de relaxare, dar şi într-un context în care din punct de vedere al legislaţiei suntem limitaţi în a lua măsurile care se impun, cum ar fi internarea şi izolarea la domiciliu.”
Autoritatile din sănătate spun că doar în 24 de ore au fost retestati pozitiv 329 de oameni care iniţial au reuşit să se vindece. Iar doctorii din spitale Covid susţin că tot mai mulţi bolnavi au nevoie de suport de oxigen pentru că plămânii lor sunt foarte afectati.
Dr. Beatrice Mahler, manager Marius Nasta: „Fluxul de pacienţi este destul de mare, din ce în ce mai multe forme moderate şi severe de boală, pacienţi pentru care se începe ventilaţia non invazivă, un suport ventilator cu oxigen, dar numărul de cazuri care au nevoie de acest suport este în creștere.”
Pe listele celor pozitivi apar zilnic tot mai multe cadre medicale. Însă dincolo de asta, personalul din spitale este copleşit de numărul mare de bolnavi.
Nelu Tătaru: „Problema e de un corp medical care îşi vede munca de 4 luni zădărnicită, sunt şi obosiţi, dar dezamăgiţi, efortul lor de 4 luni e luat în râs de o parte a clasei politice şi de anumiţi zvonari care induc acea nesiguranţă şi degringioladă în populaţie. E momentul să ne revenim toţi pentru că sănătatea poporului român nu e nicio miză politică şi niciun joc de ruletă cum îl văd alții.”
Iar în toată această explozie sunt tot mai multe mulţimi sau aglomerări publice în care nu se respectă nicio regulă.
De exemplu, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisiului, apare într-o înregistrare transmisă în direct pe pagina Arhiepiscopiei, când ia parte la o slujbă oficiată în Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din judeţul Suceava.
În imagini se vede că biserica este plină de enoriaşi care nu respectă distanţarea fizică. Şi preoţii par că au uitat că suntem în pandemie.
La finalul slujbei chiar înainte de a ţine predica, IPS Teodosie împărtăşeşte preoţii în altar şi toţi beau din acelaşi pahar, iar apoi mai mulţi copii, dar şi enoriaşi, sunt împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă chiar din pocalul din care au băut preoţii. Înainte de a pleca oamenii bisericii sărută aceeaşi mână după ce sunt din nou, binecuvântați.
Arhiepiscopia Tomisului nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.
Nelu Tătaru: „Să ne reamintim prin ce perioadă am trecut, cât de greu ne-a fost şi să ne mai unim încă o dată într-un efort pe care indiferent de ce spun alţii, care folosesc în mod politic acest moment, noi să ajungem acolo unde ne-am dorit încă de la începutul aceste pandemii, să avem o viaţă cvasinormală.”
Sursa: StirilePROTV
Etichete: romania, coronavirus, record, Nelu Tataru, cazuri,
Dată publicare:
09-07-2020 18:19