Aglomerație în locurile de joacă pentru copii, la Brașov. Poliția locală împarte avertismente

Ultima actualizare: 09-07-2020 18:04

Chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus crește alarmant de la o zi la alta, oamenii au uitat de regulile stabilite în primăvară.

Copiii zburdă către leagăne și tobogane, iar vârstnicii joacă șah, la umbră, deși aceste activități sunt încă interzise. La Brașov, poliția locală duce zadarnic muncă de convingere și dă avertismente.

În parcul din centrul Brașovului, în zona tablelor de șah, e o adevărată adunare. Pe lângă jucători se adună și chibiții, atenți la fiecare mutare. Un domn știe regulile, dar are obiecții.

Victor Dumitru: „Să explice și ei, să spună, bă nene, ăla a pus mâna și te duci acasă. Păi nu m-oi duce acasă, mă spăl pe mâini. Când știm că nu avem voie, ne mai gândim, ne mai gândim, nu spun că... Vă dați seama că ne-ați luat și utimul drept, zile nu mai știe nimeni cât mai sunt pe mosor”.

Partenerul său de joc e de aceeași părere: „Venim izolați pe troleibuz, cu distanță, cu mască, că e spațiu închis. Aici e deschis și am venit la aer, nu putem sta tot timpul în bloc”.

Locurile de joacă pentru copii sunt o atracție irezistibilă, în ciuda interdicțiilor.

Părinte: „De știut, știam, dar din moment ce este deschis, copiii văd și este mai greu să le explici treaba asta, până la urmă, noi suntem atenți, știm să ne ferim”.

Poliția locală a dat până acum doar avertismente.

Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov: „Polițiștii locali stau de vorbă cu părinții și le explică faptul că pun în pericol sănătatea copiilor lor, dar și al celor de acasă, deci mai mulți înțeleg și părăsesc zona”.

Amatorii de jocuri de societate în spații publice trebuie să știe că, potrivit legii privind instituirea stării de alertă, riscă o amendă de minimum 500 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO