ZIUA PAMANTULUI 2013. Google sarbatoreste ZIUA PAMANTULUI 2013 cu un Doodle

Ultima actualizare: 25-04-2013 01:06
ZIUA PAMANTULUI 2013

ZIUA PAMANTULUI 2013 este sarbatorita pe 22 aprilie 2013 de Google printr-un Doodle interactiv in care utilizatorii pot interactiona cu peisajul.

ZIUA PAMANTULUI se sarbatoreste in fiecare an, pe 22 aprilie, ziua cand s-a nascut miscarea pentru protejarea mediului inconjurator.

Miscarea ZIUA PAMANTULUI s-a nascut in SUA intr-o perioada cand au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care inabusirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenti impotriva razboiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleara din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze si fum, considerata ”semn al prosperitatii”.

ZIUA PAMANTULUI 2013 este sarbatorita si in acest de Google Doodle.

Despre mediul inconjurator a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des.

ZIUA PAMANTULUI a fost fondata de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politica din dezinteresul pe care il arata fata de mediu. ZIUA PAMANTULUI a fost celebrata in primul an de circa 20 milioane de cetateni americani, in marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

Dupa 2 decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de tari au transformat ZIUA PAMANTULUI intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

ZIUA PAMANTULUI 2013 este sarbatorita de Google printr-un Doodle interactiv. Utilizatorii pot observa schimbarile fiecarui anotimp prin click-uri pe imaginea speciala realizata pentru ZIUA PAMANTULUI 2013.

ZIUA PAMANTULUI 2013 - Google Doodle a fost creat de Leon Hong de la Google.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO