Ziua cu cei mai mulți români morți de Covid-19. La Galați, un pacient infectat s-a sinucis în secția ATI

×
Codul embed a fost copiat

România se apropie cu pași repezi de pragul de o jumătate de milion de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, iar joi am atins un nou record dureros. A fost ziua cu cei mai mulți oameni uciși de COVID-19.

211 familii au pierdut pe cineva drag. În Argeș a pierit inclusiv un copil de numai un an.

Pe lângă suferințele provocate de coronavirus, sunt și cele pe care unii pacienți trebuie să le îndure din cauza sistemului medical. Imaginile cu bolnavii batjocoriți la Reșița sunt acum parte dintr-o anchetă penală.

Anchetă se face și în Galați, unde un bărbat internat la terapie intensivă și-a luat zilele. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

"Uitați cum stă omul acolo și nimeni nu face nimica, absolut nimeni, niciun asistent, nicio... nimeni, nimeni".

Citește și
Coronavirus România
Județul Constanța, pe primul loc la rata de infectare cu Covid-19. Situația pe regiuni
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Secvențele surprinse în Staționarul 3 din Reșița - cu pacienți lăsați dezbrăcați pe holurile secției, direct pe pardoseala rece - sunt acum probe în ancheta procurorilor.

Cercetările se fac într-un dosar de abuz în serviciu însă deocamdată nimeni nu fost pus sub acuzare.

Între timp, noi imagini, apărute joi, întregesc tabloul dezastrului din spital. O pacientă a filmat pereții unui salon de pe care se desprinde vopseaua.

Președintele Consiliului Caraș-Severin, Romeo-Dan Dunca, a cerut demisia managerului spitalului județean.

Romeo-Dan Dunca, președinte CJ Caraș-Severin: "Doamna manager trebuie să părăsească această funcție, deși vina dânsei nu e una singură. Aici este vorba de managementul prost făcut în ultimii 4 ani".

La Reșița a ajuns joi și corpul de control al Ministerului Sănătății care trebuie să scrie un raport despre situația de acolo.

Deocamdată, rămân amenzile date de Inspecția Sanitară de Stat. Managerul, trei asistente și o infirmieră trebuie să plătească aproape 20.000 de lei.

O anchetă are loc și în Spitalul Județean din Galați. Acolo, un pacient de 68 de ani, internat cu SARS-CoV-2 la Terapie Intensivă, s-a stins după un gest extrem. Când un cadru medical a ajuns la el, era deja prea târziu.

Alina Dobre, manager Spitalul de Urgență Galați: "Pacientul prezenta semne vitale iar cadrele medicale au început imediat manevre de resuscitare timp de 100 de minute. Fără rezultat".

În toată țara, în secțiile de terapie intensivă sunt peste 1.250 de români infectați cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore au fost raportate 211 decese.

 

Secție specială de ATI pentru copiii cu Covid-19

 

Printre cei care s-au stins a fost și o fată de doar un an din Argeș. Cea mică avea și alte afecțiuni.

Cătălina Ionescu este director medical la Spitalul de Copii din Iași. Susține că în ultima perioadă numărul copiilor infectați cu SARS-CoV-2 a explodat.

Doar în noiembrie s-a confruntat cu peste 30 de cazuri. Două sunt și acum la terapie intensivă.

Cătălin Ionescu, director medical Spitalul de Copii Iași: "Există o transmitere comunitară în procent mare și probabil acesta este și motivul pentru care numărul copiilor infectați este în creștere. Clinic, copiii sunt asimptomatici sau cu forme ușoare, însă am identificat și la polul opus, copii cu stare generală extrem de gravă".

Aceste cazuri de copii infectați cu SARS-CoV-2 care ajung în stare gravă la spital stârnesc îngrijorare în rândul medicilor.

În Cluj-Napoca au început să pregătească o secție de terapie intensivă special pentru cei mici.

Apar tot mai multe cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 și în rândul tinerilor. Doar joi, la categoria de vârstă 20 - 29 de ani au fost anunțate două decese. Pe de altă parte, în spitale apar noi focare.

În Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni - Grajduri din Iași 40 de pacienți și cadre medicale au făcut boala.

Probleme similare sunt și la Institutul Regional de Oncologie din Iași. 13 pacienți cu neoplasm malign și 10 cadre medicale s-au infectat cu SARS-CoV-2.

Marius Voicescu, DSP Iași: "Pacienții pozitivi sunt izolați la domiciliu la acest moment și s-a luat măsuri de dezinfecție a spațiilor".

Potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, de la izbucnirea pandemiei, aproape o jumătate de milion de români s-au infectat cu SARS-CoV-2. Aproape 8.000 de cazuri au fost doar în ultima zi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
De ce se fac teste puține în România, deși putem și 55.000 pe zi. Explicația lui Orban
De ce se fac teste puține în România, deși putem și 55.000 pe zi. Explicația lui Orban

România are o capacitate de testare de aproximativ 55.000 de teste pe zi și, cu toate acestea, media zilnică este de aproximativ 15.000. 

Județul Constanța, pe primul loc la rata de infectare cu Covid-19. Situația pe regiuni
Județul Constanța, pe primul loc la rata de infectare cu Covid-19. Situația pe regiuni

Zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare sunt municipiul Bucureşti - 767, judeţul Cluj - 399, judeţul Constanţa - 318 şi judeţul Iaşi - 316, potrivit datelor transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică.

Alertă de
Alertă de "fake news" semnalată de MApN asupra campaniei de vaccinare anti-COVID

Ministerul Apărării Naționale a atras atenția, joi, asupra unor informații false care circulă în spațiul public, referitoare la campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.