Nicusor Constantinescu este suspectat ca ar fi falsificat scrisoarea medicala care l-a trimis la tratament in SUA

×
Codul embed a fost copiat

Continutul scrisorii medicale depuse la instanta de Nicusor Constantinescu se regaseste, in mare parte, intr-un email trimis de presedintele CJ Constanta doctorului care a emis documentul.

Semnatura doctorul "difera izbitor fata de cea existenta pe alte inscrisuri", sustine Tribunalul Bucuresti, potrivit Mediafax.

Informatiile sunt mentionate in motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile, in cazul lui Constantinescu. In motivare, judecatoarea Luisa Emanuela Dragomir face referire la scrisoarea medicala invocata de apararea presedintelui CJ Constanta, subliniind ca aceasta "comporta numeroase critici", atat cu privire la forma, cat si la fond.

Referitor la continutul scrisorii, din motivare reiese ca acesta, practic, i-a fost trimis de Nicusor Constantinescu doctorului care urma sa emita documentul. "La examinarea inscrisului nu se poate face abstractie de corespondenta email din data de ….2014, cand inculpatul solicita medicului ce sa contina scrisoarea medicala, facand o prezentare elaborata, o descriere detaliata a cuprinsului acestuia, aspectele invederate de inculpat in cuprinsul emailului regasindu-se si in continutul inscrisului ce se pretinde a emana de la medicul mai sus mentionat", se arata in motivare.

Tot legat de continutul scrisorii, instanta apreciaza ca modalitatea de prezentare a situatiei medicale a lui Constantinescu este "una evaziva", iar aspectul privind un anumit tratament apare ca fiind "unul ipotetic". Judecatoarea mai mentioneaza faptul sa scrisoarea medicala nu este datata, iar semnatura doctorului "difera izbitor fata de semnatura existenta pe alte inscrisuri, ce se afla la dosarul cauzei si care emana de la acelasi medic".

Citește și
Nicusor Constantinescu Radu Mazare
Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu. Hotararea nu este definitiva

In aceste conditii, instanta a concluzionat ca "exista serioase indoieli atat cu privire la autenticitatea unui astfel de inscris, cat si la veridicitatea afirmatiilor din cuprinsul acestuia". Tot in motivare se precizeaza ca "nu s-a facut nici dovada necesitatii ca inculpatul sa ramana pe teritoriul altui stat in vederea efectuarii unui eventual tratament medical". Judecatoarea face referire si la fotografiile in care presedintele CJ Constanta aparea, potrivit avocatului sau, intins pe un pat dintr-un "asezamant paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat si unde i se administreaza tratamentul", in SUA.

Intr-una dintre fotografii, Nicusor Constantinescu tinea in mana un ziar local, pe a carui prima pagina se putea citi data. "Nici fotografiile pretins a fi realizate in data de ….2014 nu pot fi avute in vedere intrucat au un caracter incert atat in privinta locului unde au fost facute, cat si a datei. Totodata, acestea nu pot demonstra stadiul starii de sanatate a inculpatului, ci numai o persoana abilitata, ce are cunostinte medicale poate sa procedeze in acest mod. Chiar daca una din poze il infatiseaza pe inculpat tinand in mana publicatia '…' din …2014, totusi acest aspect nu este de natura sa releve vreun element privitor la starea actuala de sanatate a inculpatului", se arata in motivare.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire nationala dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile, potrivit unor surse din Politie.

DNA vrea arest preventiv pentru Nicusor Constantinescu

Procurorii anticoruptie il vor cu orice pret dupa gratii pe presedintele consiliului judetean Constanta.

Ei au cerut inlocuirea starii de libertate sub control judiciar cu arestul preventiv in dosarul in care Nicusor Constantinescu este acuzat de fapte de coruptie legate de administrarea Cercului Militar Zonal Constanta. In acest timp acuzatul este in Statele Unite, sub tratament medical.

"Au fost mai multe amanari in acest caz pentru ca judecatorii le-au dat ragaz avocatilor sa depuna la dosar mai multe acte medicale din care sa reiasa ca Nicusor Constantinescu este intr-o stare de sanatate delicata si ca nu se sustrage urmaririi penale. Avocatii cer judecatorilor ca presedintele consiliului judetean Constanta sa termine tratamentul in Statele Unite, dupa ce acesta a trecut print-o operatie de cancer la prostata", a relatat Daniel Nitoiu, corespondent ProTv.

Citește și...
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi dat in urmarire internationala
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi dat in urmarire internationala

Surse din politie citate de Mediafax au declarat ca presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu a fost dat in urmarire nationala, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu. Hotararea nu este definitiva
Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu. Hotararea nu este definitiva

Tribunalul Bucuresti a decis luni arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, dupa ce procurorii DNA au cerut inlocuirea controlului judiciar cu aceasta masura preventiva.

Recomandări
Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară
Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară

După rezultate parțiale, partidul cancelarului austriac Karl Nehammer a suferit o înfrângere drastică în alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară.

Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise
Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică, trei dumuri naţionale sunt în continuare închise din cauza vremii şi sunt impuse restricţii de tonaj pe câteva sectoare de drum.

Kievul îi presează pe aliații occidentali să trimită urgent rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă moderne
Kievul îi presează pe aliații occidentali să trimită urgent rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă moderne

În perspectiva unei noi ofensive rusești în primăvară, ori chiar în februarie, pentru a marca un an de la invazie, Kievul face demersuri pentru a primi de la aliați atât rachete cu rază lungă de acțiune, cât și avioane de luptă moderne.