Zeci de tone de cupru sunt topite ilegal, zilnic, lângă București. „Inspectorul Pro” a solicitat de urgență un control

Ultima actualizare: 29-10-2021 10:07
Zeci de tone de cupru sunt topite ilegal, zilnic, ...
Zeci de tone de cupru sunt topite ilegal, zilnic, ...

Zeci de tone de cupru au fost topite ilegal, la mică distanță de capitala României.

S-a întâmplat la Sintești, în ultimele 24 de ore, însă este doar un episod, parte dintr-o afacere neagră care s-a extins în toată partea de sud, a României. Autoritățile au fost chemate la fața locului de „Inspectorul Pro”.

Zeci de tone de cabluri, dar și resturi de autoturisme ard zilnic în Sintești, la numai 10 kilometri de centrul Capitalei.

Nu o dată s-a întâmplat ca aerul din Capitală să devină irespirabil din cauza poluării cu particule nocive pentru sănătate.

Cel mai recent episod s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, când senzorii care arată calitatea aerului s-au înroșit. Oamenii au făcut mai multe sesizări.

Continuă arderile ilegale, iar Ilfovul a devenit epicentrul arderilor ilegale din România. Sunt structuri de crimă organizată care tranzacționează cuprul. O mașină costă 30 de mii de euro”, a explicat Octavian Berceanu, fostul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

Vorbim despre o afacere neagră care la nivel de țară se ridică la zeci de milioane de euro. „Inspectorul Pro” a solicitat de urgență un control din partea Gărzii de Mediu și a poliției.

Comisarii de mediu au sosit primii la Sintești. Ne-au avertizat că nu pot intra în localitate fără poliție pentru că este prea periculos. O oră mai târziu a venit și echipajul.

Arderile sunt cele care duc frecvent la depășirea necontrolată a limitelor normale de poluare. Nu o dată s-a întâmplat ca aceste praguri maxime admise să fie depășite chiar și de două-trei ori.

Cele mai multe ilegalități de acest fel se petrec în județele Ilfov, Dâmbovița, Giurgiu, Argeș, Ialomița, Călărași, Dolj, Mehedinți și Teleorman.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO