Vremea se va încălzi în toată țara. Temperaturile vor urca până la 33 de grade

Soare
Shutterstock

Vremea se va încălzi treptat în următoarea perioadă în toată ţara, iar temperaturile vor urca până la 33 de grade în unele regiuni,  conform prognozei pentru intervalul 14- 27 iunie, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22-25 de grade şi minime de 8-12 grade) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 30-33 de grade şi nocturne de 15-18 grade. În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, dar vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 29-32 de grade şi minime de 16-19 grade, mediat regional.

În prima parte a intervalului de referinţă, vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. Din 20 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-23 iunie.

Şi în Crişana, în prima săptămână, încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la valori uşor mai mici decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22-25 de grade şi minime de 8-12 grade) la medii diurne de 30-32 de grade şi nocturne de 15-18 grade. În cea de-a doua săptămână, deşi vor fi uşoare variaţii termice, vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 29-32 de grade şi minime de 16-19 grade, mediat regional.

Vor fi ploi pe arii restrânse, în orele după-amiezilor, în prima parte a intervalului de referinţă. Din 21 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-24 iunie.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

În Transilvania, intervalul va debuta cu vreme răcoroasă, cu temperaturi maxime de 17-23 de grade şi minime de 7-11 grade. Apoi, încălzirea vremii va fi semnificativă, determinând înregistrarea de valori diurne, mediat regional, de 24-29 de grade şi nocturne de 10-15 grade. Vremea se va menţine caldă până spre sfârşitul perioadei, cu uşoare variaţii de la o zi la alta.

În primele zile şi din nou după data de 21 iunie, în special în cursul după-amiezilor, probabilitatea pentru averse (local mai însemnate cantitativ) va fi ridicată.

În prima săptămână, încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina în Maramureş creşterea temperaturii de la valori mai mici decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22-24 de grade şi minime de 9-11 grade) la medii diurne de 25-29 de grade şi nocturne de 13-16 grade. În cea de-a doua săptămână, deşi vor fi uşoare variaţii termice, vremea se va menţine caldă în majoritatea zilelor.

Vor fi averse locale la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 22 iunie.

În Moldova, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă, cu medii ale maximelor diurne de 20-24 de grade şi ale minimelor de 11-15 grade. Ulterior, în special în cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va ajunge la valori în jurul celor climatologic specifice pentru a doua parte a lunii iunie, iar în unele zile vremea va fi chiar mai caldă decât normal, cu maxime de 25-29 de grade şi minime de 14-17 grade, mediat regional.

La începutul primei săptămâni aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi după data de 21 iunie.

Şi în Dobrogea, în prima săptămână, vremea va fi relativ răcoroasă în majoritatea zilelor, cu valori diurne de 20-24 de grade şi nocturne de 12-15 grade, mediat regional. Ulterior, vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii iunie, cu maxime de 24-28 de grade şi minime de 15-18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, în special în perioada 15-19 iunie când vor fi posibile local cantităţi de apă mai însemnate.

În Muntenia, în primele zile ale intervalului, vremea va fi răcoroasă, cu medii ale maximelor termice de 22-25 de grade şi ale minimelor de 9-14 grade. Ulterior, regimul termic va deveni normal pentru această perioadă a anului, cu temperaturi diurne de 26-29 de grade şi nocturne de 12-17 grade, mediat regional. În cea de-a doua săptămână vor fi şi zile călduroase, în care maximele vor depăşi local 30 de grade.

În prima săptămână, dar în special în perioada 14-16 iunie, se vor semnala local fenomene specifice instabilităţii atmosferice (averse şi descărcări electrice). Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în unele zile din cea de-a doua săptămână.

Pe parcursul primei săptămâni, în Oltenia, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 23-27 de grade şi minime de 9-13 grade) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 28-32 de grade şi nocturne de 15-19 grade. În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, dar vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 30-32 de grade, mediat regional.

În prima parte a intervalului de referinţă, vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. Din 22 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

La munte, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra valori diurne de 8-16 grade şi nocturne de 2-8 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, devenind normală pentru a doua jumătatea a lunii iunie; temperaturile maxime vor fi de 14-22 de grade, iar minimele de 8-14 grade, iar până la sfârşitul perioadei nu sunt estimate variaţii termice semnificative.

În special în primele zile ale intervalului, aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ, dar probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Cunoscutul actor Florin Piersic a fost operat de urgență. El este internat într-un spital din Cluj-Napoca
Cunoscutul actor Florin Piersic a fost operat de urgență. El este internat într-un spital din Cluj-Napoca

Cunoscutul actor Florin Piersic, de 88 de ani, a fost operat de urgență și este acum internat într-un spital din Cluj-Napoca.

O fetiță și bunica ei, din Călărași, moarte după ce au mâncat pește de Florii, spun localnicii. Ce au descoperit inspectorii
O fetiță și bunica ei, din Călărași, moarte după ce au mâncat pește de Florii, spun localnicii. Ce au descoperit inspectorii

Tragedie într-o familie din Spanțov, județul Călărași. O copilă de 4 ani și bunica acesteia au murit, iar oamenii din zonă spun ca s-ar fi întâmplat după ce au mâncat pește pregătit în ziua de Florii.

Bărbatul din Olt care și-a înjunghiat mortal soția și-a violat una dintre fiice acum un an și a scăpat nepedepsit
Bărbatul din Olt care și-a înjunghiat mortal soția și-a violat una dintre fiice acum un an și a scăpat nepedepsit

Atac brutal într-o localitate din Olt. O femeie a fost înjunghiată în plină zi de soţul ei. Individul a lovit-o de mai multe ori, aşa încât, din cauza rănilor grave, victima a murit în scurt timp, la spital.

Recomandări
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea
Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea

Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste aşteptări, graţie investiţiilor în construcţii şi exporturi.

Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.